Olle Reichenberg (M), kommunalråd i Danderyd anser att det krävs förändring inom partiet. Foto: SLL / Mostphotos

Danderyds kommunalråd kräver Kinberg Batras avgång – "Inte gjort tillräckligt"

Danderyds politikertopp Olle Reichenberg vill se en ny partiledare för moderaterna innan valet. – Det vore riskabelt att ta in någon som är mindre känd, säger han till Danderyds Nyheter.

  • Publicerad 09:26, 23 aug 2017

Under onsdagsmorgonen skrev SVT.se att Danderyds ordförande i kommunstyrelsen, Olle Reichenberg (M), kräver att moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra avgår innan valet 2018.

– Med stor sannolikhet går vi mot ett dåligt partiresultat i nästa val och då byter man eventuellt partiledare efter valet, men det minst dåliga vore att förändringen sker innan valet, säger Olle Reichenberg till Danderyds Nyheter.

Och det är att byta partiledare?

– Ja. Vi har partistämma i oktober och då kommer stora delar av partiet vara samlade och då är det ett lämpligt tillfälle.

Enligt Dagens Nyheter har stödet för partiet i Stockholms län minskat från 31 procent till 19 procent sedan tredje kvartalet 2016.

– Jag känner Anna sedan 30 år tillbaka och respekterar henne som en kunnig och kompetent person. Grundproblemet är att det inte klickar mellan henne och väljarna. Vi har diskuterat det här länge, säger Reichenberg och tillägger:

– Bekymret jag upplever är att väljarna inte tycker vi som parti har gjort tillräckligt och inte har förtroende för oss eller vår partiledning.

"Känt ansikte utåt"

Med valet ett år bort vill Reichenberg se en tongivande person inom moderaterna som ny ledare.

– Det finns väldigt många kompetenta personer för uppgiften, det är tidigt att spekulera. Men det bör vara en tydlig och kommunikativ person som har ett stort och brett förtroende inom partiet och ett känt ansikte utåt, säger han.

– Det vore riskabelt att ta in någon som är mindre känd hos väljarna, vi behöver någon som kan samla partiet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

M utmanar partier och Täbybor att kasta skräp

Nyheter "Vill samla så många som vi kan" Moderaternas nya vallöfte: 100 papperskorgar till kommunen. Nu vill de utmana andra partier i kommunen.tisdag 22/5 17:13

Efter attacken - nya träd på plats

Nyheter Skyddas av stängsel I januari skövlades 56 träd, olovligen, vid Rönningesjön. Nu har nya träd planterats, och fått skydd runt sig.tisdag 22/5 16:30