Grovt rån. En person rånades i sitt hem i Danderyd under måndagseftermiddagen. Foto: Sacharias Källdén

Danderydsbo utsatt för grovt rån i hemmet

En person rånades i sitt hem under måndagseftermiddagen. Gärningspersonen ska ha haft ett pistolliknande föremål, men än är ingen gripen.

  • Publicerad 15:14, 7 jan 2019

En person blev på måndagseftermiddagen utsatt för rån i sin bostad i Danderyd.

– Vi fick ett larm 13.53 om att en person ska ha plingat på hemma hos målsägande, och när målsägande öppnat dörren ska gärningsmannen ha uppvisat ett pistolliknade föremål, säger Anna Westberg på polisens ledningscentral.

Rånaren ska ha fått med sig en eller flera värdesaker från bostaden och sedan lämnat den. Personen som rånades är inte fysiskt skadad.

– Vi har haft en pågående insats med hundpatrull, och rånet beskrivs som grovt eftersom det var ett pistolliknande föremål, säger Anna Westberg.

Än så länge är ingen person gripen för rånet.

Enligt Aftonbladet ska hundpatrullen ha hittat en portionssnus man misstänker tillhöra gärningsmannen samt att personen ska ha slängt ifrån sig en telefon under flykten.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Äldreboendets nya medarbetare: Robotsälen

Nyheter "Om du är mjuk och klappar den så ger den ifrån sig fina ljud" Gos med robotsäl och en virtuell cykeltur i de boendes gamla kvarter. Det är två av de tekniska metoder som ska öka livskvaliteten för de äldre på Attundagården.fredag 22/3 15:58

De bor — i ett växthus

Nyheter Naturhuset i Brottby som lagrar energi 145 kvadratmeter inomhusyta och 275 kvadratmeter utomhus. Ja, så stort blir det när man bor i ett växthus. Kanske har du sett familjen Wallentinus-Pettersson spektakulära boende i Sundby, Brottby?...fredag 22/3 15:36