Byggstörd. Råttor kommer fram när det byggs. Bilden är en genrebild. Foto: Tommy Alvén

Danderydsbor larmar om råttor vid Mörby centrum

Är det en råttinvasion i Mörby centrum? Flera Danderydsbor påstår sig ha sett de små djuren på sistone. Men enligt kommunen är det ungefär som vanligt.

  • Publicerad 11:10, 23 okt 2018

På Facebook har det talats om råttinvasion i Mörby centrum. Men Karin Almén, stadsträdgårdsmästare i kommunen, säger att det inte varit någon jätteökning av antalet anmälningar. Fem stycken har anmält under de senaste två månaderna.

– Men självklart blir det störningar när man bygger, då syns de mer. Eftersom de är sådana överlevare känner de markvibrationer, och så vidare, säger Karin Almén som är stadsträdgårdsmästare i kommunen.

Gillar fågelmat

Hon kallar tiden efter fruktöverskottet ”den fantastiska tiden” för råttorna och vill uppmana oss att plocka upp fallfrukten.

– Det finns jättebra information om hämtning på kommunens hemsida för den som vill hålla undan den här typen av problem. Man kan beställa hämtning av fallfrukt och trädgårdsavfall, säger hon.

Ofta bor inte råttorna på parkmark, utan i närheten av fastigheter.

– De gillar fågelmatning, buskar, fallfrukt och rishögar. De vill ha värme och mat på samma plats, säger Karin Almén.

Fallfrukt går även att lämna in till Hagbytippen.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Köttjuvar togs på bar gärning i Täby

Nyheter Personal grep in när en stor mängd kött stals Två personer utreds av polisen misstänkta för en köttstöld i Täby under söndagen.måndag 21/1 10:40

Nu får Djursholm ny belysning

Nyheter Känsligt system byts ut LED-lampor. Ny armatur. Hundra nya centraler för belysning. Nu satsar kommunen på bättre belysning, och det är Djursholmsborna som kommer att märka störst skillnad.måndag 21/1 10:29