Byggstörd. Råttor kommer fram när det byggs. Bilden är en genrebild. Foto: Tommy Alvén

Danderydsbor larmar om råttor vid Mörby centrum

Är det en råttinvasion i Mörby centrum? Flera Danderydsbor påstår sig ha sett de små djuren på sistone. Men enligt kommunen är det ungefär som vanligt.

  • Publicerad 11:10, 23 okt 2018

På Facebook har det talats om råttinvasion i Mörby centrum. Men Karin Almén, stadsträdgårdsmästare i kommunen, säger att det inte varit någon jätteökning av antalet anmälningar. Fem stycken har anmält under de senaste två månaderna.

– Men självklart blir det störningar när man bygger, då syns de mer. Eftersom de är sådana överlevare känner de markvibrationer, och så vidare, säger Karin Almén som är stadsträdgårdsmästare i kommunen.

Gillar fågelmat

Hon kallar tiden efter fruktöverskottet ”den fantastiska tiden” för råttorna och vill uppmana oss att plocka upp fallfrukten.

– Det finns jättebra information om hämtning på kommunens hemsida för den som vill hålla undan den här typen av problem. Man kan beställa hämtning av fallfrukt och trädgårdsavfall, säger hon.

Ofta bor inte råttorna på parkmark, utan i närheten av fastigheter.

– De gillar fågelmatning, buskar, fallfrukt och rishögar. De vill ha värme och mat på samma plats, säger Karin Almén.

Fallfrukt går även att lämna in till Hagbytippen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Föräldrar köar till populära friskolan- redan när barnen föds

Nyheter ”Vet att det är hård konkurrens om platserna” I början av nästa år väntar skolval i alla kommuner i Sverige. I Täby har en del föräldrar redan börjat tänka på valet – flera år innan barnen ens är i skolåldern.fredag 16/11 16:44

Hélène sjunger in julen – i duett med Sissel Kyrkjebø

Nyheter Blev utvald Av 250 anmälda valdes Vallentunabon Hélène Eidsheim Westlund ut. Nu ska hon sjunga duett på en julkonsert i Filadelfiakyrkan.fredag 16/11 15:30