Byggstörd. Råttor kommer fram när det byggs. Bilden är en genrebild. Foto: Tommy Alvén

Danderydsbor larmar om råttor vid Mörby centrum

Är det en råttinvasion i Mörby centrum? Flera Danderydsbor påstår sig ha sett de små djuren på sistone. Men enligt kommunen är det ungefär som vanligt.

  • Publicerad 11:10, 23 okt 2018

På Facebook har det talats om råttinvasion i Mörby centrum. Men Karin Almén, stadsträdgårdsmästare i kommunen, säger att det inte varit någon jätteökning av antalet anmälningar. Fem stycken har anmält under de senaste två månaderna.

– Men självklart blir det störningar när man bygger, då syns de mer. Eftersom de är sådana överlevare känner de markvibrationer, och så vidare, säger Karin Almén som är stadsträdgårdsmästare i kommunen.

Gillar fågelmat

Hon kallar tiden efter fruktöverskottet ”den fantastiska tiden” för råttorna och vill uppmana oss att plocka upp fallfrukten.

– Det finns jättebra information om hämtning på kommunens hemsida för den som vill hålla undan den här typen av problem. Man kan beställa hämtning av fallfrukt och trädgårdsavfall, säger hon.

Ofta bor inte råttorna på parkmark, utan i närheten av fastigheter.

– De gillar fågelmatning, buskar, fallfrukt och rishögar. De vill ha värme och mat på samma plats, säger Karin Almén.

Fallfrukt går även att lämna in till Hagbytippen.

Hultsfred riktar stark kritik mot Täby

Nyheter ”Lurade samhällets mest utsatta" I ett brev till Täby kommun riktar Hultsfreds kommun hård kritik till kommunen. De menar att Täby lurat en flyktingfamilj att flytta från kommunen till just Hultsfred.torsdag 18/4 16:54

Nu är padelbanorna klara i Täby park

Nyheter BILDER: Så här ser det ut på platsen På den annars oanvända grönytan i Täby park lyser nu det gröna konstgräset. Idag öppnade Norrorts första padelbanor – utomhus.torsdag 18/4 16:47