Ann Andersson, Anna Bril och Sarah Korduner är de som arrangerar integrationsforumet under måndagskvällen. Foto: Kevin Wedin / Moderaterna

Danderydsbor vill prata integration – kommunen nobbar

Föräldrar till barn på BISS anordnar ikväll ett forum med lokala organisationer för att bättre visa hur integrationen i kommunen ska gå till. Men någon representant från Danderyds kommun kommer inte.

  • Publicerad 16:47, 29 maj 2017

Under måndagskvällen anordnar tre Danderydsbor ett forum, vid Danderyds gymnasium, för kunna skapa bättre integration av nyanlända i kommunen. Arrangörerna är föräldrarna till barn på BISS, British International School of Stockholm, och forumet föranleds av att kommunen klubbat igenom att uppföra modulbostäder nära skolan.

Bland annat kommer Danderyds församling och den lokala verksamheten "En utsträckt hand" närvara - men från Danderyds kommun kommer ingen representant.

– De missar ju kontakten och närheten till medborgarna. Och jag tycker det är viktigt att man som politiker lyssnar på gräsrötterna och väljarna, speciellt när det handlar om ett så viktigt ämne som integration, säger Anna Bril, en av arrangörerna och tillägger:

– Vi gör det här för att vi vill lära oss om integration, vi vill förstå hur det fungerar och att alla sidor ska belysas och att alla ska få sin röst hörd.

LÄS MER: Het debatt om modulbostäder i Danderyd – "Det skulle vara anarki"

Hade ändå inte medverkat

När Danderyds Nyheter pratar med Olle Rechenberg (M), ordförande i kommunstyrelsen, påpekar han att kommunstyrelsen har sammanträde samtidigt och att ingen från kommunledningen därav kan komma.

– Även om jag inte hade varit upptaget så hade jag inte medverkat i det här mötet. Jag tror inte det är en bra idé att arrangera ett stormöte i en sån här komplicerad fråga. Det skulle kunna komma 100 personer och min erfarenhet är att det sällan blir bra diskussioner, säger han.

– Jag kan bara tala för mig och mina koalitionskamrater i politiken och vi har diskuterat fram den här bedömningen.

LÄS MER: Då avgörs frågan om boende för nyanlända bredvid Danderyds gymnasium

Vidare säger Olle Reichenberg att han är nöjd med hur socialkontoret idag arbetar med lokala föreningar och verksamheter för integration och ser inte syftet med mötet.

– Det känns mer som att man på mötet ska berätta för Danderyds kommun och socialkontoret om hur man ska arbeta, men då ska man komma ihåg att det sker väldigt mycket bra redan, säger han.

Ser det inte dåligt ut att ingen från kommunen ändå inte kommer?

– Det är klart att det, oavsett vilket ställningstagande man tar, kan få negativa effekter. Jag står för mitt ställningstagande och tror det är riktigt, sen kanske det är en och en annan som tycker det är märkligt att ingen är där. Men jag har träffat personerna och föreslagit att man kan ses i mindre konstellationer, säger Olle Reichenberg.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka i Täby - en till sjukhus

Nyheter "Vi kommer utreda" En kvinna fördes till sjukhus tidigare under fredagen efter att ha blivit träffad av en backspegel från en lastbil. Händelsen inträffade i Täby Kyrkby.torsdag 21/6 15:10