Danderydsbröderna siktar på Eurovision

Charlie och Felix Grönvall är bröderna som nu försöker ta en något udda väg till Eurovisionfinalen – vägen över sundet till Danmark, och förhoppningsvis tillbaka igen, hela vägen till Globen. Nästa helg är de med sitt band Bracelet nämligen ett av tio bidrag i den danska melodifestivalen.

  • Publicerad 17:00, 4 feb 2016

Uppväxta i Täby, men bor numera i Danderyd. Charlie och Felix Grönvall är bröderna som har en otrolig musikerfarenhet att brås på. Mamma heter Nanne Grönvall och har bland annat vunnit den svenska melodifestivalen, och farfar Benny Andersson är ett ett av Sveriges största musikaliska genier, och har en Eurovision-seger i bagaget med sitt Abba och låten ”Waterloo”.

– Det har såklart inspirerat oss. Vi har följt mammas framgångar i melodifestivalen och även försökt ta många lärdomar av Benny, även om han först och främst för oss är en underbar farfar, säger Charlie Grönvall.

Finns att lyssna på

Nu vill bröderna tillsammans med bandets tredje medlem, Rebecca Krogmann, som kommer från just Danmark, upprepa familjeframgångarna lördagen den 13 februari.

– Det hade ju varit helt otroligt att vinna och få vara med i Eurovision, framför allt när det är här i Stockholm. Det hade varit så stort att jag vet inte vad jag ska säga, säger Charlie Grönvall.

Låten de ska tävla med heter ”Breakaway”. En poplåt som innehåller mycket känslor och är lätt att sjunga med i. Redan nu går låten att lyssna på då alla bidrag i Danmark släpps på förhand.

– Vi hoppas att den kommer att stå sig bra, men det är flera välkända danska artister med, så det kommer att bli tufft, men vi tror på den här låten, säger Felix Grönvall.

– Sen har vi ett grymt bra scenframträdande som vi är jättenöjda med och det kommer verkligen att lyfta låten. Det kommer att bli några överraskningar, lägger Charlie till.

Provade i Sverige

Både Charlie, som sjunger i bandet och Felix som spelar trummor har varit med i den svenska melodifestivalen med sitt tidigare band Little Great Things 2014, då blev de sexa i en av deltävlingarna.

– Då var jag så övertaggad att det blev lite för mycket tror jag. Den här gången kommer jag vara taggad, men med ett stort fokus, säger Charlie.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ordningsvakten om stöket i centrum: "Föräldrarna måste ta sitt ansvar"

Nyheter "Skrämmande för att vara en 14-åring" På eftermiddagar och kvällar blir det en del stök i Vallentuna Centrum och på kulturhuset. Något som har gått till sin gräns, anser ordningsvakten Roger Bärlund.måndag 22/10 16:32

Nu ska köerna lösas upp - med nya filer

Nyheter En av Täbys värsta trafikproppar byggs om Att det blir långa köer och trafikstockningar på Täbys vägar är ingen nyhet. Men nu pågår ett arbeta med att öka framkomligheten på Marknadsvägen och kring Bergtorpsrondellen.måndag 22/10 16:08