Danderydsbröderna siktar på Eurovision

Charlie och Felix Grönvall är bröderna som nu försöker ta en något udda väg till Eurovisionfinalen – vägen över sundet till Danmark, och förhoppningsvis tillbaka igen, hela vägen till Globen. Nästa helg är de med sitt band Bracelet nämligen ett av tio bidrag i den danska melodifestivalen.

  • Publicerad 17:00, 4 feb 2016

Uppväxta i Täby, men bor numera i Danderyd. Charlie och Felix Grönvall är bröderna som har en otrolig musikerfarenhet att brås på. Mamma heter Nanne Grönvall och har bland annat vunnit den svenska melodifestivalen, och farfar Benny Andersson är ett ett av Sveriges största musikaliska genier, och har en Eurovision-seger i bagaget med sitt Abba och låten ”Waterloo”.

– Det har såklart inspirerat oss. Vi har följt mammas framgångar i melodifestivalen och även försökt ta många lärdomar av Benny, även om han först och främst för oss är en underbar farfar, säger Charlie Grönvall.

Finns att lyssna på

Nu vill bröderna tillsammans med bandets tredje medlem, Rebecca Krogmann, som kommer från just Danmark, upprepa familjeframgångarna lördagen den 13 februari.

– Det hade ju varit helt otroligt att vinna och få vara med i Eurovision, framför allt när det är här i Stockholm. Det hade varit så stort att jag vet inte vad jag ska säga, säger Charlie Grönvall.

Låten de ska tävla med heter ”Breakaway”. En poplåt som innehåller mycket känslor och är lätt att sjunga med i. Redan nu går låten att lyssna på då alla bidrag i Danmark släpps på förhand.

– Vi hoppas att den kommer att stå sig bra, men det är flera välkända danska artister med, så det kommer att bli tufft, men vi tror på den här låten, säger Felix Grönvall.

– Sen har vi ett grymt bra scenframträdande som vi är jättenöjda med och det kommer verkligen att lyfta låten. Det kommer att bli några överraskningar, lägger Charlie till.

Provade i Sverige

Både Charlie, som sjunger i bandet och Felix som spelar trummor har varit med i den svenska melodifestivalen med sitt tidigare band Little Great Things 2014, då blev de sexa i en av deltävlingarna.

– Då var jag så övertaggad att det blev lite för mycket tror jag. Den här gången kommer jag vara taggad, men med ett stort fokus, säger Charlie.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

I Djursholm – tjuvar satt utanför huset

Nyheter Tre inbrott på tre dagar Tre dagar i rad har Danderydsbor fått oönskade gäster och drabbats av inbrott. I ett av fallen upptäcks tjuvarna när målsägande kommer hem.tisdag 19/6 14:35

Sixten, 16, sprang efter inbrottstjuv i Täby: "Var aldrig rädd"

Nyheter Gärningsman använde pepparspray Två personer greps under fredagen efter ett villainbrott. 16-åringarna Sixten och Tim valde att följa efter en av tjuvarna och kunde på så vis hjälpa polisen.tisdag 19/6 13:02

Vi är stockholm