Jennie Wall arbetar inom Danderyds församling och är med i årets säsong av programmet Tro, hopp och kärlek. Foto: Cornelia Schauermann

Danderydsprästen söker kärlek på tv

Jennie Wall har arbetat som präst i Danderyd i tio och år under årens lopp vigt ett och ett annat par. Men nu är det fokus på det egna kärlekslivet i tv-programmet Tro, hopp och kärlek.

  • Publicerad 14:43, 11 aug 2017

För en och en annan Danderydsbo dyker det snart upp ett välbekant ansikte i tv-rutan. Jennie Wall, präst i Danderyd sedan tio tillbaka, är en av huvuddeltagarna i årets säsong av det populära relationsprogrammet "Tro, hopp och kärlek", som leds av Mark Levengood.

– Att vara med i programmet var knappast ett enkelt beslut att fatta, det skedde efter noga övervägande. När jag fick förfrågan så träffade jag produktionen flera gånger innan jag hoppade på, säger hon.

– Jag tvekade in i det sista, sen tänkte jag på Sören Kierkegaard och att våga tappa fotfästet för en stund, så jag tog möjligheten och litade på att den genererar något fint.

"Väldigt rörd"

Programmet spelades in under försommaren och första avsnittet sänds den 29 augusti på SVT. Hur det går kan hon inte avslöja mer än att man får följa med henne när hon dejtar tre killar under säsongen. Men redan i mars sändes ett program där Jennie och tre övriga deltagare presenterades.

– Min familj har varit väldigt stöttande och steg ett var givetvis att prata med dem innan. Men sen har jag fått övervägande positiva reaktioner, församlingsbor som önskat mig lycka till och håller tummarna. Jag blev överväldigad av allt stöd och väldigt rörd.

"Många förutfattade meningar"

En av anledningarna till varför Jennie tog beslutet att vara med var för att ge en annan bild av kyrkan och hur det är att arbeta inom Svenska kyrkan.

– Det finns många förutfattade meningar och schabloner om kyrkan och om att vara präst. Ofta får jag till exempel frågan om präster i Sverige lever i celibat, vilket man gör inom katolicismen, men jag tror vi är mer världstillvända än världsfrånvända än vad folk tror, mer moderna och ja...ganska vanliga.

Måste en eventuell partner vara troende?

– Jag skulle säga så här, det är viktigt att den personen jag dejtar har ett perspektiv på livet där han tycker att existensiella frågor är viktiga. Att man är nyfiken på kristen tro och att inte tycker tron är något konstigt. Bara för att man dejtar någon som är kristen innebär det inte att man tror och tänker precis lika.

Bonde söker fru, Bachelor, Ensam mamma söker, Gift vid första ögonkastet – ja, antalet relationsprogram som finns i TV-tablån är inte få till antalet och gällande att ställa upp i Tro, hopp och kärlek så har Jennie blivit uppmuntrad att vara med sedan första säsongen.

– Jag har ju tänkt "varför ställer man upp på sånt här". Folk har skojat med mig om att jag borde varit med. Jag har ju sett tidigare säsonger eftersom det utspelas i "min" värld.

– Men att vara med har varit helt fantastiskt och jag är otroligt tacksam både för mötena med dejterna och att det varit spännande att få arbeta med tv och att få jobba med Mark, säger Jennie Wall.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Politiska majoriteten bojkottar debattkväll med Danderydsborna

Nyheter "Signalerar väldigt tydligt" Imorgon tisdag är det debattkväll om framkomlighet och miljö i Danderyd. Samtliga partier är inbjudna men nu väljer politiska majoriteten i Danderyd att bojkotta kvällen.måndag 21/5 12:52