Klart. Upphandlingen för isarna som väntas öppna under hösten är klar. Till höger, Robert Nibelius (m), kultur- och fritidsnämndens ordförande. Foto: Pär Jansson/Pressfoto (kollage)

Danderydsvallen får två isar trots allt

Danderyds kommun meddelar att deras budget för ny isanläggning på Danderydsvallen räcker till två isar.

  • Danderyd
  • Publicerad 16:41, 25 maj 2020

Redan i december var den mindre isbanan på Danderydsvallen räddad.

På bara 13 dagar samlade Två isar ideell förening, TIIF, in över 700 000 kronor för att komplettera kommunens investering på 10 miljoner, som väntades enbart räcka till en stor is.

Nu meddelar Danderyds kommun att deras budget räcker till två isar och att föreningens insamling inte behövs för att få behålla den mindre, men populära, isbanan.

– Det har varit ett fantastiskt engagemang från många kommuninvånare som bor kring Danderydsvallen och den insamling som de drog igång var verkligen imponerande, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande, Robert Nibelius (M), i ett pressmeddelande.

Han tillägger:

– Men tack och lov behöver vi inte använda deras pengar, utan våra egna kommer nu att räcka till den investering som vi allra helst ville göra.

Miljöfarligt freongas

Under 2019 stod det klart det behövdes en upprustning av Danderydsvallen, då bland annat en kylanläggning var driven med miljöfarlig freongas.

På grund av sparkrav för kommunen efter hösten meddelade man dock att investeringen enbart skulle täcka ishockeyrinken.

För att rädda den mindre isen startade lokalbor TIIF och har i skrivande stund samlat in 749 700 kronor – som nu ska betalas tillbaka till bidragsgivarna.

Båda isarna väntas öppna igen under hösten 2020.

Danderydsbor går samman för att rädda sin isbana

Klart: Isbanan på Danderydsvallen räddad

Stockholm Direkt