Dansare. Fanny och Sam har dansat ihop i tio år. Nu ska de tävla i VM. Foto: Eva Wistemar

Danspar från Alvik klara för VM

Dansparet Sam Ardekani och Fanny Sandegren från Birka dansklubb i Alvik är uttagna till dubbla världsmästerskap i november. Nu tränar de för fullt för att förbereda sig.

  • Publicerad 11:26, 31 okt 2018

Hösten var varit fullspäckad med träning och tävlingar för dansparet paret Sam Ardekani, 21, och Fanny Sandegren, 23, från Birka dansklubb i Alvik . Nu har de blivit uttagna till att representera Sverige i tiodans under VM som äger rum i Polen den 10 november, samt VM i standarddans i Österrike den 17 november.

– Det känns jättekul, vi har tränat och kämpat länge för det här. Danserna vi ska köra är dels de latinamerikanska danserna Cha-Cha-Cha, Samba, Rumba, Paso doble och Jive och sedan standarddanserna som är Modern vals, Quickstep, Tango, Wienervals och Slowfoxtrot, berättar Fanny Sandgren.

Paret har dansat ihop i tio år och har tävlat både på hemmaplan och utomlands förut. Men något VM har de aldrig ställt upp i tidigare.

– Det är inte så vanligt att man håller ihop så länge som vi har gjort. Men det gör inte direkt att vi kan säga hur det går i VM för det, vi möter dansare som vi aldrig dansat mot tidigare. Vi ska bara kämpa på och göra vårt bästa, säger hon och tillägger:

– Det här handlar om så mycket mer än att vinna för oss. Det är inte direkt som att vi kommer sluta här. Vi kan bara bli bättre och bättre.

Fanny rekommenderar alla att börja dansa.

– När Let's dance drog igång blev vi jättemånga men nu har det börjat tona av lite. Dans är jättebra, dels för samarbetet, motionen och koordinationen. Jag tror dessutom att pardans är bra för att tjejer och killar lär sig att samarbeta redan som barn, man kan lära sig mycket helt enkelt.

Foto: Fotograf Jörgen Mikkelsen

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.