Föreställningen Playground är interaktiv och barnen blir medskapare. Bilden är från en föreställning i Frankfurt, Tyskland. Foto: Ansadans

Dansshow för barn intar Spånga-Tensta

På fredag och måndag dyker dansare från danskompaniet Ansadans upp på fyra av stadsdelens lekplatser och torg. Ingen föreställning blir den andra lik.

  • Publicerad 16:32, 11 jun 2019

Danskompaniet Ansadans har uppträtt med sin interakiva föreställning The playground på olika lekplatser runt om i Europa sedan 2017.

Den riktar sig till barn i förskoleåldern och de som tittar – eller snarare deltar – blir medskapare i föreställningen, som anpassas efter publiken och lekplatsen där den framförs.

– Det är lite flash-mob-liknande. Plötsligt dyker det upp två dansare på lekplatsen som möter och interagerar med barnen genom dansen, säger Annasara Yderstedt, koreograf, producent och ledare för Ansadans.

Spelar ni musik till?

– Nej det är ingen musik, det är modern dans och blir annorlunda varje gång beroende på platsen, barnen och även föräldrarna på plats, säger hon.

På fredag och måndag kommer alltså gruppen till fyra platser i Spånga-Tensta.

Har ni kollat in platserna i förväg?

– Vi har faktiskt spelat på två av dem tidigare, på Soltunet och Erikslunds parklek. Men de andra två har vi aldrig besökt. Dessutom är det nya dansare i år så allt är nytt för dem, säger Annasara Yderstedt.

Här kan du kolla

Parkleken Erikslund, Tensta (Elinsborgsbacken 13): Fredag 14 juni klockan 10.

• Spånga torg: Fredag 14 juni klockan 14.

• Lekplatsen Soltunet (Bakom Spånga gymnasium, Kälkbacken 29): Måndag 17 juni klockan 10.

• Bromstens torg (Bromstensplan): Måndag 17 juni klockan 14.

Här ska Kälvesta få falluckor – mot fortkörare

Nyheter Så fungerar det nya hindret För att hindra att folk kör för fort tittar staden på en ny metod – falluckor. Sörgårdsvägen i Kälvesta är en av två platser i Stockholm där det nya hindret ska testas.fredag 16/8 17:30

Nu går startskottet för årets kräftfiske i Mälaren

Nyheter "Får du en kräfta i Mälaren får du fyra i insjöarna" Det vankas kräftsäsong i Stockholm. För den som vill ge sig ut med burar och håv krävs både fiskekort och tålamod – och en rejäl näve dill.fredag 16/8 15:45

Vi är Västerort

Stockholm Direkt