Mathias Adelmor och Mikael Forsberg i den nya verkstaden i Fågelsången. Foto: Hege Hellström

Därför är bilverkstaden i Vallentuna näst bäst i Sverige

När 2 000 verkstäder över hela Sverige får betyg av sina kunder hamnar Avgassystemet i Vallentuna på andra plats. – Det är nästan jättebra, vi är bara en ifrån första plats. Men det är faktiskt jättekul, många kunder har kommenterat, säger Michael Forsberg, verkstadschef.

  • Publicerad 10:55, 27 okt 2017

Alldeles nyligen flyttade Avgassystemet AB till nya lokaler i Fågelsången. Och det är en populär verksamhet, enligt en ny undersökning. Det är Lasingoo, som har 2 000 anslutna bilverkstäder, som visar vilka verkstäder som fått bäst betyg av sina kunder. Avgassystemet AB hamnar på delad andra plats med 4,88 av 5 i betyg.

– Vi tror att det vi gör rätt är att vi försöker se till att kommunikationen är så bra som möjligt. Ärlighet och kommunikation, att kunden ska få veta vad man verkligen betalar för, säger Michael Forsberg, verkstadschef.

Han berättar att det är väldigt olika hur mycket kunderna vill veta om varje enskild reparation, men att man alltid försöker förklara så noga som möjligt om vad som är fel och behöver bytas ut.

– Många kunder är väldigt intresserade att veta vad de verkligen betalar för. Och hos oss är de välkomna in i verkstaden så att de får se vad vi gör med bilarna under besöket, säger Michael.

Han jämför med större märkesverkstäder där han tidigare jobbat.

– Där har man ofta en kundmottagning och en verkstad och kunden får inte se vad som händer med bilen. Här får man hela konceptet i ett, och vet vem som jobbat med bilen.

Måste man vara intresserad av bilar för att vara mekaniker?

– Nja, många är nog det i början men efter ett tag vill man tänka på annat på fritiden, även om jobbet fortfarande är roligt, säger Mathias Adelmor, delägare.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här byggs det flest hyresrätter i länet

Bostad ✓Hela listan – kommun för kommun ✓De bygger inga alls Närmare 9 000 bostäder har planerad byggstart i Stockholms län i år. Men det råder stora skillnader mellan kommunerna hur mycket som blir hyresrätter respektive bostadsrätter, visar en ny rapport. I...onsdag 20/6 6:50

I Djursholm – tjuvar satt utanför huset

Nyheter Tre inbrott på tre dagar Tre dagar i rad har Danderydsbor fått oönskade gäster och drabbats av inbrott. I ett av fallen upptäcks tjuvarna när målsägande kommer hem.tisdag 19/6 14:35