Plaskdammen i Observatorielunden står tom. Foto: Sigrid Malmgren

Därför är dammen i Obsan torrlagd

Sedan en tid tillbaka är dammen i Observatorielunden torrlagd. Anledningen? Någon har spolat ner kläder i en offentlig toalett bredvid.

  • Publicerad 12:15, 5 jul 2019

Dammen i Observatorielunden ska egentligen vara fylld med vatten mellan den 20 maj och 15 september men är nu torrlagd. Anledningen? Någon har spolat ner kläder i den offentliga toalett som ligger i anslutning till dammen.

Då fylls dammen i Observatorielunden

– Toalettens avlopp går ihop i samma ledning som dammens och nu har det fastnat kläder där, därför var vi tvungna att tömma dammen. Vi har grävt upp och kommer att laga ledningen. Så fort det är klart kommer dammen att fyllas med vatten igen, vi hoppas på nästa vecka, säger Malinda Flodman, pressansvarig på trafikkontoret.

"Järnröret i dammen är exkluderande design"

Som StockholmDirekt skrev i vintras så har dammen renoverats och gjorts mer skejtvänlig. Bland annat har man bytt ut stenen på kanten av dammen, "krönsten" kallad. Dammen töms en månad tidigare än de flesta andra fontäner och dammar. Anledningen är att staden vill göra det möjligt för skejtare att använda dammen längre. Samma sak gjorde man i fjol och förrförra året.