Busskort till fler med nya regler. Foto: Roland Magnusson

Därför får många fler i Vallentuna busskort

Förra året fick 493 skolelever busskort från kommunen. I år är de 767 elever.

  • Publicerad 14:00, 23 okt 2017

Nya riktlinjer i Vallentuna kommun har gjort att fler elever får gratis SL-kort. Under läsåret 2017-2018 får 767 elever busskort från kommunen, att jämföra med läsåret 2016-2017 då 493 elever fick busskort.

De nya riktlinjerna innebär att alla som har tillräckligt långt till skolan – oavsett vilken skola man väljer – har rätt till SL-kort.

Färre avslås

Den största anledningen till att fler får busskort är att även elever som bor i Vallentuna, men går i skolan i en annan kommun, får busskort. Förra året var det bara 28 sådana elever som fick busskort, medan siffran för detta läsår är 215.

2016-2017 fick 162 elever avslag på sin ansökan om skolskjuts. I år var siffran för antal avslag 80.

Den som får avslag har små chanser att få rätt. Förra året överklagades 34 avslag, och samtliga avslogs av Förvaltningsrätten. I år har nio avslag överklagats, och även de avslogs av rätten.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

"Finklädd" man häktad efter villainbrott

Nyheter "Smälta in i miljön" En man är häktad misstänkt för grov stöld efter ett villainbrott i Näsbypark i fredags. På polisens hemsida skriver de att mannen var finklädd.onsdag 20/6 9:58

Här byggs det flest hyresrätter i länet

Bostad ✓Hela listan – kommun för kommun ✓De bygger inga alls Närmare 9 000 bostäder har planerad byggstart i Stockholms län i år. Men det råder stora skillnader mellan kommunerna hur mycket som blir hyresrätter respektive bostadsrätter, visar en ny rapport. I...onsdag 20/6 6:50