Stopp. Det gick inte att ta sig över Nockebybron efter ett tekniskt fel. Foto: Daniel Cannervik

Därför fastnade Nockebybron

Morgonrusningen tog plötsligt stopp för Mälaröpendlare. Under onsdagsmorgonen fastnade Nockebybron efter en öppning. Felet resulterade i långa köer.

  • Publicerad 12:31, 24 jan 2018

Tidigt på onsdagen skulle ett fartyg passera under Nockebybron. I samband med det gjordes en begäran att bron skulle öppnas. Brovakten beviljade det och båten kunde passera.

Öppning av bron är tillåtet innan 07.00, vilket klockan var vid det aktuella tillfället. Sedan gick något snett och när bron skulle stängas fastnade den i öppet läge.

06.40 fastnade den. Det vi på trafikledningen gjorde då var att meddela det till polis, räddningstjänst och Ekeröleden. Sedan var det lite problem med trafikinfon, den kom ut efter 20 minuter, säger Johan Bodin, på kundcentret på Trafikverket.

Tekniker tog sig ut till platsen för att åtgärda problemet med den öppna bron.

– Själva felet var en låskil som inte fungerade. Därför gick den inte att stänga, säger Johan Bodin.

Under tiden hänvisades bilisterna till färjan som trafikerar Ekeröleden.  

Efter att bron stängts igen rullade trafiken på igen i båda riktningarna. När det gällde kollektivtrafiken var det störningar under förmiddagen.

Öppning är bara tillåten vissa tider på dygnet.

– Före 07.00 går det bra. 07.00 till 09.00 får man inte göra det. Nu var tanken att bron skulle vara stängd innan 07.00, säger Johan Bodin.

I en dryg timme var bron öppen.

– 07.52 var det inrapporterat att allt var klart, säger Johan Bodin.

Fick ni några reaktioner?

– Något har kommit in, men inte så jättemycket av det vi har märkt av.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Klart: Här är första bussen med flexibla nattstopp

Nyheter Nu kan du hoppa av närmare ditt hem I höst ska idén med nattstopp på bussen sjösättas. Först ut att testa den nya idén kan bli buss 396 mellan Bromma och Stenhamra.måndag 21/5 11:45

Renoverade banor ger nystart för tennisklubb

Nyheter Nu blåser Stenhamra tennisklubb liv i en insomnad tradition. På lördag blir det Tennisens dag igen.måndag 21/5 8:36

Oppositionen är redo att styra

Nyheter Ekeröalliansen ska inte luta sig tillbaka och tro att de sitter säkert i förarsätet. Det menar oppositionsrådet Hanna Svensson (S) som laddar för ledning.fredag 18/5 15:02

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter