Formation. Så här såg det ut när helikoptrarna flög över Ålsten i Bromma. Foto: Mikael Andersson

Därför flög helikoptrarna i formation över öarna

Såg du också helikoptrarna över Ekerö i går? En övning i att flyga i större formation, berättar Helikopterflottiljen.

  • Publicerad 11:02, 21 jun 2018

Strax innan två i går eftermiddag passerade sju helikoptrar över Ekerö. Dagen innan hade samma helikoptrar också passerat över öarna.

– Det var en förbandsflygning. Det handlar om att öva på att kunna flyga i större formation, säger Lasse Jansson, kommunikationschef på Helikopterflottiljen.

Helikoptrarna är av modellen Helikopter 15, som är Försvarsmaktens lättaste helikopter, och Helikopter 16, som köptes in rekordsnabbt och sattes in i insatsen i Afghanistan.

De flög från Linköping, stannade i Uppsala för att tanka, och passerade Stockholm på vägen tillbaka till Linköping. Det är inte så ofta som helikoptrarna flyger så många som de gjorde denna gång, berättar Lasse Jansson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Slutliga resultatet klart: Så stor del av kakan har partierna i fullmäktige

Nyheter Att ett politiskt dödläge råder på Mälaröarna känner du nog redan till. Men vad står på spel egentligen? Vi försöker reda ut.måndag 24/9 10:22

Senaste numret

ublisher/magazine/19725" target="_blank">

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter