Fjärrvärmen ska bytas ut och anslutas till centrumets geoenergianläggning. Foto: Louise Bornhall

Därför grävs det i Jakobsbergs centrum

Du har säkert lagt märke till de stora hålen på Riddarplatsen i Jakobsberg. Här är förklaringen till centrums nya "look".

  • Publicerad 12:10, 9 okt 2017

Kanske har du passerat någon av de små broarna när du ska in i en av Riddarplatsens butiker. Anledningen? Nästa etapp i att byta ut Jakobsbergs centrums energiförsörjning från fjärrvärme till förnybar geoenergi är nu igång.

Den här gången grävs det på Drabantvägen/Riddarplatsen utanför gallerian. Värmesystemet i de lokaler som tillhör centrumet ska nu anslutas till den geoenergianläggning som gallerian fick i våras.

Arbetet kommer att pågå några veckor framöver och markarbetet på Riddarplatsen beräknas vara färdigt den 1 november, enligt företaget Adven som genomför arbetet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Protestlista för att bevara Stäkets sjömack

Nyheter Nytt beslut: Får sälja bensin oktober ut Sjömacken får fortsätta sälja bensin till slutet av oktober. Samtidigt har runt 2 500 personer skrivit under en protestlista mot kommunens beslut att stänga macken.tisdag 21/8 16:33

Så klarar ridskolorna torkan

Nyheter "Aldrig varit med om något liknande" Sommarens torka har slagit hårt mot bönder och stall runtom i landet. I Västerort och Järfälla behöver ett par av ridskolorna göra prishöjningar till följd av dyrare hö – men nödslakt har det inte...tisdag 21/8 11:28