Därför hängde lakan från kommunhusets fönster

Nej, Ekerös kommunhus hade inte besök av Jönssonligan i helgen. Lakanen som hängde ut från ett fönster var till en rekryteringsannons.

  • Publicerad 10:04, 15 jan 2019

Ibland måste man skruva till det.

I lördags var det en och annan som höjde på ögonbrynen vid kommunhuset. Från ett fönster på andra våningen hängde flera hopknutna lakan. Och inte från vilket fönster som helst, utan från den avgående kommundirektören Lars Hortlunds rum.

”Kan nån förklara vad jag såg vid kommunhuset idag?”, skrev Karolina Norrlinder, som lade upp en bild i en av de lokala Facebook-grupperna.

”Personalen som ’rymmer’?”, blev en kommentar.

Nej, ingen hade varken tagit sig in eller ut fönstervägen.  

– Det var en annonsplåtning som råkade bli lite viral. Vi gjorde en provfotografering till en annons för att vi söker ny kommundirektör. Min medarbetare Linda fick en briljant idé och knöt ihop ett gäng lakan och hängde ut, säger Johan Elfver, Ekerö kommuns kommunikationschef.

– Många stannade till och en del stod och bara gapade.

Enligt Johan Elfver var det kommunalrådet Adam Reuterskiöld (M) som hade bett om en annonsbild som sticker ut.

– Han ville inte ha någon inköpt bild med människor från Sydtyskland. Vi ville skapa något där vi inte är superallvarliga myndighetsmänniskor, ibland måste man skruva till det, säger Johan Elfver.

Bilden kommer att finnas med i annonser som ska gå i Dagens Samhälle och Dagens Nyheter framöver. En tidigare annons har legat ute sedan strax före jul. Rekryteringen av en ny kommundirektör väntas vara klar i februari.

Ekeröbo dömd till flerårigt fängelsestraff för knarkbrott

Nyheter Tre och ett halvt år i fängelse. Det blir straffet för en 22-årig Ekeröbo som hanterade stora mängder cannabis i en lägenhet på Stora Essingen.söndag 18/8 6:15