Iögonfallande. Den nya skylten ovanför parkeringsgaraget får Danderydbor att fråga sig om namnbytet inte är aktuellt längre. Foto: Monica Renstig

Därför har en ny Mörby-skylt dykt upp i centrum

Hallå, skulle vi inte byta namn på Mörby centrum till Danderyds centrum? Den frågan ställde sig flera Danderydbor när de fick syn på den nya stora Mörby-skylten vid parkeringsgaraget som dykt upp nu i sommar.

  • Publicerad 11:48, 6 aug 2019

DanderydDirekt har tidigare skrivit om att Mörby centrum ska byta namn till Danderyd centrum, i samband med att det renoveras.

Därför blev många Danderydbor förvånade över den nya stora skylten med texten "Mörby Centrum Parkering" som dykt upp ovanför parkeringsgaraget nu i juni.

"Blir det inget Danderyds centrum?" skriver en person i den lokala Facebookgruppen Danderyds debatt.

DanderydDirekt har gått till botten med frågan och pratat med Peder Berentsen som är marknadsansvarig för centrumutvecklingen.

– Vi är ju i Mörby centrum. Vi ska inte byta namn förrän renoveringen är klar. Det ligger några år fram i tiden, så än så länge är vi i Mörby centrum, säger han.

Kommer man byta skylten sen?

– Ja, självklart.

Vad kostade skylten?

– Jag vet inte, men det är en relativt liten summa i sammanhanget.

Mörby centrum kan byta namn - till Danderyd centrum

Nu i augusti kommer renoveringen av den gamla delen i centrumet sätta igång ordentligt och flera butiker kommer behöva flytta till evakueringslokaler under tiden lokalerna renoveras.

Mordmisstänkt pojke kan ha lidit av allvarlig psykisk störning

Nyheter Rekommenderas genomgå större utredning Tonåringen som misstänks för mordet på en jämnårig kamrat kan få genomgå en större rättspsykiatrisk undersökning.måndag 19/8 14:31

Ingen kat(t)astrof – här går Kyrkbyns fyrbenta säkert

Nyheter KOLLA FILMEN: Gulliga tassar på övergångsstället Micke Andersson och hans son tyckte att vägen var osäker för områdets katter. Genom ett gediget arbete löste de säkerhetsfrågan genom ett speciellt övergångsställe.måndag 19/8 11:55
Stockholm Direkt