Iögonfallande. Den nya skylten ovanför parkeringsgaraget får Danderydbor att fråga sig om namnbytet inte är aktuellt längre. Foto: Monica Renstig

Därför har en ny Mörby-skylt dykt upp i centrum

Hallå, skulle vi inte byta namn på Mörby centrum till Danderyds centrum? Den frågan ställde sig flera Danderydbor när de fick syn på den nya stora Mörby-skylten vid parkeringsgaraget som dykt upp nu i sommar.

  • Publicerad 11:48, 6 aug 2019

DanderydDirekt har tidigare skrivit om att Mörby centrum ska byta namn till Danderyd centrum, i samband med att det renoveras.

Därför blev många Danderydbor förvånade över den nya stora skylten med texten "Mörby Centrum Parkering" som dykt upp ovanför parkeringsgaraget nu i juni.

"Blir det inget Danderyds centrum?" skriver en person i den lokala Facebookgruppen Danderyds debatt.

DanderydDirekt har gått till botten med frågan och pratat med Peder Berentsen som är marknadsansvarig för centrumutvecklingen.

– Vi är ju i Mörby centrum. Vi ska inte byta namn förrän renoveringen är klar. Det ligger några år fram i tiden, så än så länge är vi i Mörby centrum, säger han.

Kommer man byta skylten sen?

– Ja, självklart.

Vad kostade skylten?

– Jag vet inte, men det är en relativt liten summa i sammanhanget.

Mörby centrum kan byta namn - till Danderyd centrum

Nu i augusti kommer renoveringen av den gamla delen i centrumet sätta igång ordentligt och flera butiker kommer behöva flytta till evakueringslokaler under tiden lokalerna renoveras.

Stockholm Direkt