Stängt. Ica på Sveavägen 118 stängde i december på grund av bristande lönsamhet. Foto: Per Brandt

Därför har Ica på Sveavägen stängt

Bristande lönsamhet fick Ica på Sveavägen att stänga igen i december förra året. Det är oklart vad det kan bli i lokalen framöver men det finns många olika intressenter.

  • Publicerad 20:00, 6 feb 2020

Camilla Hugosson har bott på Hagagatan, snett bakom Hard rock café, i 32 år. Hennes närmaste butik har varit Ica nära på Sveavägen 118, tidigare Netto. Sedan december i fjol har dock Ica bommat igen.

– Det var konstigt för de hade inte satt upp några skyltar utan plötsligt var det bara stängt. Jag började undra om det hade hänt någonting, säger Camilla Hugosson.

Anledningen till att Ica inte längre har öppet är att man inte gått med vinst.

– Butiken på Sveavägen stängdes tyvärr till följd av lönsamhetsproblem, säger Magnus Björklund, etableringschef ICA Sverige.

"Lagom för vardagshandling"

Camilla Hugosson tycker att det känns tråkigt.

– Det var en liten butik men den var lagom för vardagshandling och det var nära att bära hem kassar därifrån. Den kommer att vara saknad. Samtidigt ska jag inte klaga, jag har räknat ut att jag har sju, åtta matbutiker inom sju minuters gångavstånd.

Vad som kommer att ersätta Ica är ännu inte klart.

– En ny hyresgäst kommer så småningom och det är många som är intresserade av lokalen men först måste lokalen göras iordning. Jag tror inte att det kommer att vara någon ny på plats före april, säger Samuel Bergenstråhle, ordförande i bostadsrättsföreningen Sveabrunn som äger fastigheten.

Kan det bli kafé eller restaurang?

– Ja, vi tittar på alla möjliga verksamheter, säger Samuel Bergenstråhle.