KÖR EGET. Krögaren Persefoni Arapoglou har valt att bryta med Lion Bar i Hornstull och köra för egen maskin istället under namnet Älgen. Foto: Sophie Stigfur/Privat

Därför har Lion Bar vid Hornstull blivit Älgen

Efter att ha drivit Lion Bar i Hornstull i tre år har krögaren Persefoni Arapoglou brutit sig loss från kedjan och beslutat att köra eget –  och döpa om krogen.

  • Publicerad 09:57, 28 feb 2019

Samma priser, samma personal och samma ledning. Skillnaden på det som tidigare var Lion Bar på Långholmsgatan i Hornstull är vid en första anblick minimal. Förutom en sak då. Där den tidigare namnskylten en gång satt, tronar nu en ny – med namnet Älgen.

Krögaren Persefoni Arapoglou berättar att hon drivit Lion Bar på franchise under tre år och att det avtalet nu löpte ut.

– Istället för att förnya avtalet valde jag att köra för egen maskin. Jag har varit i den här branschen i 22 år och inte känt att jag inte skulle kunna klara mig själv. Jag har fått enormt positiva reaktioner från besökarna, säger hon.

Att namnvalet föll på just Älgen var självklart.

– Istället för djungelns konung lejonet tyckte jag det passade med skogens konung. Jag är i grund och botten grekinna och just älgar är väldigt svenskt för mig.

Som StockholmDirekt tidigare rapporterat har kedjan Lion Bar, en byggsten i delar av familjen Cakirs krogimperium, haft det minst sagt kämpigt. Tre Lion Bar, varav två på Sveavägen och en på Östgötagatan, fick sina serveringstillstånd indragna i mars i fjol på grund av skattefiffel enligt Skatteverket.

Men Persefoni Arapoglou vill inte kommentera om det ligger till grund för hennes beslut att köra eget.

–  Jag vill inte göra mig ovän med någon. När ett nytt avtal låg på bordet bestämde jag att det inte var det bästa alternativet för mig. Jag tänker långsiktigt och ser krogen, personalen och gästerna som en familj.