Det stinker i Bagarmossen då och då. Vi tog reda på varför. Foto: Mostphotos

Därför luktar det så illa i Bagarmossen

Illaluktande sopor stör boende och verksamheter i området kring Ljusnevägen i Bagarmossen. Trots att lukthärden är känd finns ännu ingen prognos för när stanken är borta.

  • Publicerad 16:22, 19 dec 2018

Det stinker i Bagarmossen. Enligt en boende i området kring Ljusnevägen har det luktat illa i minst fem års tid. Det stinker som mest när det är varmt och när vinden ligger på. En Bagisbo säger att man inte kan vistas utomhus när det stinker som mest.

Enligt en pedagog på förskolan i området luktar det som ett överfullt soprum. Hon berättar att odören är otroligt stark och att barnen tycker att det stinker. Under sommaren är det som värst då de undviker att öppna fönstren.

Därför stinker det i Skarpnäck

Problemet är den sopanläggning som ligger på Ljusnevägen. Anläggningen är som ett centrum för alla Bagis sopor. Alla de sopor som hanteras via sopsug samlas upp i anläggningen innan de fraktas iväg.

Stockholmshem som äger fastigheten är medvetna om problemet med stanken och har en dialog med företaget Envac som sköter sopanläggningen. Enligt Patrick Haraldsson, vd för Envac Group, kan det finnas flera anledningar till problemet.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Dels är anläggning gammal, dels fastnar ibland sopor i rören som då kan bli kvar i flera dagar och börja ruttna.

– När anläggningen töms måste den luften och odören ta vägen någonstans, säger Patrick Haraldsson.

Signalfel låg bakom sopkaos i Skarpnäck

En tänkbar lösning kan vara att installera ett kolfilter. Möten mellan Envac och Stockholmshem ska hållas i januari.

Stockhomshem har bett boende i området höra av sig när de känner av dålig lukt. Ring 08-508 39 000 eller felanmäl via dina sidor på stockholmshem.se om du bor i deras hus.

Ny app ska skapa bättre grannsämja

Bostad Vill konkurrera med Facebook-grupper Ett av världens största sociala nätverk för grannar lanseras i Stockholm. Enligt grundaren är en god kontakt med din grannar grunden för en trevlig atmosfär i kvarteret.söndag 16/6 19:00

Här är SL:s satsningar för kyla i sommar

Nyheter ✓Knapptrick✓Fler AC-bussar sätts in ✓Men därför kommer de inte hjälpa vid ny värmebölja Varje sommar rapporteras det om extremvarma bussar och tåg i kollektivtrafiken. Nu, och fram till slutet av augusti, skruvar SL på alla detaljer för att hålla graderna nere.lördag 15/6 9:08