Det stinker i Bagarmossen då och då. Vi tog reda på varför. Foto: Mostphotos

Därför luktar det så illa i Bagarmossen

Illaluktande sopor stör boende och verksamheter i området kring Ljusnevägen i Bagarmossen. Trots att lukthärden är känd finns ännu ingen prognos för när stanken är borta.

  • Publicerad 16:22, 19 dec 2018

Det stinker i Bagarmossen. Enligt en boende i området kring Ljusnevägen har det luktat illa i minst fem års tid. Det stinker som mest när det är varmt och när vinden ligger på. En Bagisbo säger att man inte kan vistas utomhus när det stinker som mest.

Enligt en pedagog på förskolan i området luktar det som ett överfullt soprum. Hon berättar att odören är otroligt stark och att barnen tycker att det stinker. Under sommaren är det som värst då de undviker att öppna fönstren.

Därför stinker det i Skarpnäck

Problemet är den sopanläggning som ligger på Ljusnevägen. Anläggningen är som ett centrum för alla Bagis sopor. Alla de sopor som hanteras via sopsug samlas upp i anläggningen innan de fraktas iväg.

Stockholmshem som äger fastigheten är medvetna om problemet med stanken och har en dialog med företaget Envac som sköter sopanläggningen. Enligt Patrick Haraldsson, vd för Envac Group, kan det finnas flera anledningar till problemet.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Dels är anläggning gammal, dels fastnar ibland sopor i rören som då kan bli kvar i flera dagar och börja ruttna.

– När anläggningen töms måste den luften och odören ta vägen någonstans, säger Patrick Haraldsson.

Signalfel låg bakom sopkaos i Skarpnäck

En tänkbar lösning kan vara att installera ett kolfilter. Möten mellan Envac och Stockholmshem ska hållas i januari.

Stockhomshem har bett boende i området höra av sig när de känner av dålig lukt. Ring 08-508 39 000 eller felanmäl via dina sidor på stockholmshem.se om du bor i deras hus.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

De ska hjälpa Stockholms par till bättre sexliv

Nyheter Här öppnar stadens första familjerådgivning med fokus på liggandet Stress, skärmar och storstadshets skjuter stockholmarnas sexlust i sank. Nu satsar RFSU på stadens första familjerådgivning med fokus på liggandet – både det ovanliga och vanliga.lördag 23/3 20:00

Nu våras det för loppisarna i Söderort

Nyheter STOR LISTA: Loppmarknaderna du inte vill missa Det våras för loppisarna – framförallt i Söderort. Här är ett gäng fyndtillfällen du inte vill missa.lördag 23/3 9:00