Henrik Söder har öppnat boutique för barn på Odengatan. Foto: Mimmi Epstein/ Privat

Därför öppnar han en boutique – för barn

Leksaker som även ska vara snygga i bokhyllan och plagg i liten upplaga. På Odengatan har Vasastadsbon Henrik Söder öppnat vad han menar är stans första boutique för barn.

  • Publicerad 12:03, 10 apr 2018

Trebarnspappan och Vasastadsbon Henrik Söder såg ett behov av en boutique för barn. Nyligen öppnade han "Southern empires" på Odengatan 102.

– Jag har öppnat en butik som jag själv hade längtat efter. Inredningen är som en boutique med slipade betonggolv, specialdesignade klädställningar och en gratis åkmotorcykel för barn. Det ska vara behagligt och roligt för både föräldrar och barn att handla, säger Henrik Söder.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Tidigare har Henrik Söder jobbat med tv i 17 år, bland annat som programledare för barnprogrammet "Mobilen". Men efter en tio månaders vistelse i Sydafrika med sin familj sa han upp sig.

– Det var där idén föddes, jag hittade ett märke som jag ville representera i Sverige men det blev inget med just det. I min butik säljer jag handplockade kläder i små kvantiteter så att kunderna ska kunna vara unika. Jag tror att många är trötta på att ha det som "alla andra" har, säger Henrik Söder och fortsätter:

– Det är kul att jobba med barn, de är små ärliga individer som har väldigt starka åsikter om vad de vill ha på sig. Gillar de inte ett plagg säger de rakt ut: "den där är ful".

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Förutom kläder finns en del leksaker i boutiquen.

– Jag har tre kriterier: de ska vara roliga, av hög kvalitet och snygga att ha i bokhyllan. De flesta i innerstan bor inte jättestort och då är det uppskattat om man kan kombinera lek och inredning.

Henrik Söder tycker att läget vid Sankt Eriksplan är perfekt.

– Odengatan har ju blivit en härlig affärsgata. Det är kul med lite independent butiker. Det är inte bara Södermalm som kan.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här kan Stockholm få nya badplatser

Nyheter Fyra nya kommunala bad är på gång För ett år sedan efterlyste staden förslag på nya badplatser i Stockholm via StockholmDirekt. Nu utreds fyra platser.måndag 23/7 7:30

Här är parkerna där du får dricka alkohol

Nyheter LISTA: Se vad som gäller för Stockholms alla parker 2018 I vissa parker i Stockholm är det helt okej att öppna bubblet eller ölen till picknickhänget, i andra råder strikt alkoholförbud. Här ser du vad som gäller för "din" park.fredag 20/7 14:43