RUSTAS. Karlbergs station renoveras för att vara i bra skick den dag det behövs. Foto: Per Brandt

Därför rustas nedlagda stationen

Nedlagd men inte bortglömd. Nu fixas Karlbergs station till för att stå redo i tipptopp-skick den dagen Trafikverket åter kallar.

  • Publicerad 16:51, 11 okt 2018

Den senaste tiden har uppmärksamma Vasastadsbor sett det jobbats, fejats och stängslas in kring Karlbergs station. Varför? Ska stationen öppna igen?

Nya beskedet: Karlbergs station blir kvar

Lite ja – men mest nej.

Det handlar om att stationen just nu rustas eftersom den även i fortsättningen ska fortsätta att finnas kvar, som en reservstation om något krånglar med Citybanan. Den ska alltså inte rivas, vilket var ett alternativ som först fanns på tapeten.

De vill ha nattklubb i Karlbergs ödestation

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Så nu fixas det en hel del inne i stationen.

– Det är kosmetiska åtgärder. Den har inte sett så bra ut. Nu ses rulltrappor och hissar över och repareras. Det ska asfalteras lite utanför, man bygger nya staket och plockar bort en massa annat, säger Tomas Johansson, presstalesperson på Trafikverket.

Trafikverket om cykelgåtan vid spökstationen: "Märkligt"

Så det handlar om att den ska vara i tipptopp-skick för den dagen den behövs helt enkelt?

– Ja, den ska kunna aktiveras som reservstation om det blir problem med citybanan. Det är smart att ha en avledningsstation så blir inte ni stockholmare så förbannade när ni inte kan ta pendeltåget, säger Tomas Johansson med ett litet skratt på tydlig skånska.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Här kan du fira lucia i Stockholm

Nyheter STOR LISTA: Luciatåg och andra lussefiranden i hela stan Den 13 december och dagarna kring lucia fylls Stockholms kyrkor av stämningsfulla luciafiranden. För den som vill se någonting annat är det klassiska luciatåget bjuds både soul och simning. Vi bjuder...söndag 9/12 8:50

Så får du julgranen att hålla länge

Nyheter Experten Anna Benson ger sina fem bästa tips för en perfekt julgran Granförsäljningen är i full gång i Stockholm. Men för att få din nyinköpta julgran att behålla barren mer än några dagar finns det en del saker att tänka på. Vi har pratat med granexperten Anna...söndag 9/12 8:00