Djurgården Fotbolls sportchef Bosse Andersson. Foto: DIF fotboll

Därför ska Djurgården spela i Täby på lördag

På lördag spelar Djurgården träningsmatch mot Hjk Helsingfors på Vikingavallen i Täby Kyrkby. Men varför just här?

  • Publicerad 11:35, 2 feb 2018

Vi ringer upp Djurgårdens sportchef (och Täbybon) Bosse Andersson.

Varför ska ni spela på just Vikingavallen?

– Därför att vi skulle ha spelat mot Dalkurd, som åkte bort på träningsläger. Vi skulle inte ha spelat i Stockholm utan i Gävle. Med ganska kort varsel fick de möjlighet att åka på träningsläger, säger Bosse Andersson och fortsätter:

– Då ordnade vi en match mot Helsingfors och matchen var tvungen att spelas i Stockholm, för de kommer med båten hit och åker med båten härifrån. Då vet vi att Frej har en bra idrottsplats och att de är duktiga på att genomföra evenemang. Därav spelar vi matchen där.

Har ni spelat på Vikingavallen tidigare?

– Det var ett tag sedan. Vi vill försöka få bra förutsättningar där vi kan få det. Därför är vi tacksamma för att ha fått en möjlighet att spela där.

Du bor ju själv i Täby?

– Absolut. Men det var inte det som gjorde det. I och för sig får jag närmare också. Förra året spelade vi I Danderyd, och nu i Täby. Det är för att det finns bra förutsättningar den här tiden på året, när man inte vet vädret riktigt.

Och hur ser det ut i truppen?

– Det känns ganska bra. Vi har många spelare igång. Vi har tappat många namn, men det kommer säkert in något namn här på slutet.

Hur ser statusen ut på Amadou Jawo (också Täbybo)?

– Han kommer nog inte att spela. Har har fått en smäll. Han har tränat på hårt men det var i början på veckan där han åkte på en smäll.

Matchen startar klockan 13.00 nu på lördag den 3:e februari

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ett år efter trafikolyckan: "Vill att det kommer ut"

Nyheter Väntar på dom efter rättegång Att sluta cykla var aldrig ett alternativ för Louise Åkerblom efter att hon förra året var med om en allvarlig trafikolycka. Nu väntar domen mot den bilist som är misstänkt att ha förorsakat...onsdag 23/5 15:09

Vi är stockholm