BANDYBESÖK. Prins William och hertiginnan Kate ska hänga i Vasaparken för att lära sig mer om bandy. Foto: Mostphotos

Därför ska Kate och William gå på bandy

Nyheten att Prins William och hertiginnan Kate ska få en bandylektion i Vasaparken under sitt kommande statsbesök fick många att undra varför. Nu avslöjar Svenska Bandyförbundet att det är de som ligger bakom det oväntade inslaget.

  • Publicerad 09:28, 21 jan 2018

Anders Gidrup, säkerhetsansvarig i Bandyförbundets tävlingskommitté är den som fått det brittiska hovet att bli sugna på bandy.

– Jag har haft brittiska kontakter sedan 90-talet i olika roller. Genom tät kontakt med den brittiska ambassaden vet de att jag är en bandynörd och jag har förklarat att bandy är en idrott som ursprungligen kommer från England, säger han till svenskbandy.se.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Han berättar även att det inte är första gången som brittiska kungligheter involverar sig i bandy. Prins Albert agerade nämligen målvakt i en uppvisningsmatch på 1800-talet.

Evenemanget i Vasaparken, som går av stapeln den 30 januari, kommer att innefatta en uppvisning från Hammarby A-lag så väl som barn- och ungdomslag. Dessutom ska prins William få prova på att ställa sig i kassen precis som hans släkting gjorde för hundratals år sedan.

– William får assistans och instruktioner av den svenska världsmästarmålvakten Linda Odén. Hertiginnan Kate, tidigare landhockeyspelare, kommer därefter att skjuta straffar på både William och Linda, säger Anders Gidrup.

Självklart att Kate och William ska gå på bandy

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Stockholm Marathon redan fullbokat

Nyheter Firar 40 år – med ny bana Om drygt en vecka är det dags för tusentals löpare att inta Stockholms gator när den 40:e upplagan av Stockholm Marathon går av stapeln. En helt ny bana har tagits fram, och trycket har varit så högt...lördag 26/5 17:00

Här är fritidshusen i Stockholm alla vill ha

Nyheter LISTA: Tio populäraste objekten i länet just nu Sjötomt, klassiska röda stugor och prisvärt. Det är vad som lockar mest när vi letar sommarstuga i Stockholms län, visar siffror från Hemnet. Och vissa områden är extra heta just nu.lördag 26/5 9:00