Ingen anledning till oro om du hör skottlossning i Ulvsunda natten mellan måndag och tisdag. Foto: Mostphotos

Därför smäller det i Bromma på måndag

Om du på måndag natt vaknar till ljudet av skottlossning finns ingen anledning till panik. Det har sin naturliga förklaring.

  • Publicerad 11:27, 7 jul 2017

10-11 juli blir det filminspelning i Ulvsunda. Foto: Evelina Hertz

Det är SF Studios som är mitt uppe i inspelningen av nya tv-serien Advokaten. Natten mellan måndag och tisdag ska en scen spelas in där skottlossning kommer ske.

Vald plats för inspelning? Ulvsundaplan i Bromma.

Med andra ord - lite pang pang mellan halv ett och två natten till tisdag är ingen anledning att ringa 112.

Men på polisen är man ändå förberedd på att ett antal samtal kan komma in.

– Det är väl det vi räknar med. Arrangören är ålagd att kontakta ledningscentralen innan de drar igång, så man vet att ledningscentralen kan ge människor besked om vad som låter. Vi vill inte behöva göra en insats av det och storma det, säger Håkan Thor på Vällingbypolisen.

Har det hänt att polisen ryckt ut på filminspelningar tidigare?

– Det har hänt, jag har själv varit med om det. Det var i och för sig flera år sen, det var någon misshandelsscen som man ringde in om och som polisen inte hade koll på.

Brottsplats Bromma - inspelningen av dramaserien Gåsmamman är i full gång

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nej – Midsommarfirandet är inte hotat

Falskt rykte rör upp känslor i Norra Ängby Enligt ett Facebook-inlägg från Norra Ängby Trädgårdsstadsförening såg det traditionsenliga midsommarfirandet i Björklunds Hage ut att vara hotat. Men så allvarligt är inte läget, menar Carola...torsdag 21/6 13:26

Ge dig ut på sjön – utan egen båt

Sjölivet i Västerort och Järfälla som inte kostar skjortan En av alla fördelar med att bo i Västerort och Järfälla sommartid är såklart närheten till Mälaren. Stranden i all ära men ibland vill man kanske njuta av sjön utan att behöva hoppa i plurret. Här är...torsdag 21/6 12:42