Foto: Lotten Engbom

Därför spårade tåget ur

Tåget körde i 20 kilometer i timmen på Roslagsbanan i går kväll när en växel låg fel. – Det är en allvarlig incident, men det var inga skador på människor utan materiella skador, säger Christer Ekelund, kommunikationschef på Arriva.

  • Publicerad 10:47, 1 sep 2017

I går, vid 22.30-tiden, spårade Roslagsbanan ur strax söder om Täby Kyrkby.

LÄS MER: Tåg på Roslagsbanan spårade ur i Täby

Vad som orsakat olyckan är inte klarlagt, förutom att det var ett växelfel, enligt Christer Ekelund.

– Det är en lång historia. Det finns teorier men dem tänker jag inte dela med dig än. Det måste haverikommissionen se på. Vår säkerhetschef flög upp i morse och vi tillsammans med Trafikverket kommer att undersöka vad som hände, säger Christer Ekelund, kommunikationschef på Arriva.

Han säger att det var en relativt lugn kollision.

– Tåget körde 20 kilometer i timmen, så det var inte så att de rände rätt in i en växel. Det är en allvarlig incident, men det var inga skador på människor utan materiella skador.

LÄS MER: Efter tågurspårningen - räkna med ersättningsbussar

En Täby Kyrkbybo som satt på tåget som spårade ur berättar:

– Det gick långsamt men man kände att ”oj, nu har vi spårat ur”. Man kände att de åkte över balkarna. Sedan ropade de ut att vi spårat ur. Vi fick sitta ungefär en timme innan vi fick gå av. Men det var väldigt lugn stämning på tåget.

– De från Vallentuna tyckte nog att det var tråkigast, men alla förstod att det var en olycka. Jag tyckte att de skötte det jättebra, säger Täby Kyrkbybon.

Tåget ska inte ha varit fullsatt.

– Vi var ungefär 20 personer i min vagn, säger Täby Kyrkbybon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vallentuna är stadsbornas odlingsoas

Nyheter "Gräver och tar ett glas tillsammans" Till vardags bor de i stan – men på våren är det Lövsättra fritidsby i Vallentuna som gäller för Kikki Svanbäck, Ingrid Andersson och Ingegerd Spjälkeby. Här berättar de om odlingen och...fredag 18/5 17:26