Avspärrat. Biblioteksgången spärrades av.

Därför spärrades Biblioteksgången av i veckan

Läsare undrar hur det kom sig att polisen spärrade av Biblioteksgången i Täby centrum under måndagen. Svaret: En förpackning som polisen var tvungen att undersöka.

  • Publicerad 11:23, 16 feb 2018

I måndags morse, kring klockan sju, upptäcktes ett föremål utanför polishusets entré.

– Ja, det var någon typ av förpackning som låg vid våran entré. Där man initialt inte kunde avgöra vad det var inuti förpackning, säger Per Åkermark, operativ samordnare.

Biblioteksgången spärrades därför av från två håll. Per Åkermark säger att man antingen använde sig av band eller hade en fysisk resurs vid inpasseringarna till gången.

– Vi hade tre patruller som hanterade det här ärendet. Patrullerna kunde senare konstatera att det inte var något farligt föremål och avspärrningarna hävdes, säger han.

Avspärrningen var uppe i knappt en timme.

Vad var det för föremål?

– Det var någon form av textilier, tyg eller motsvarande förpackat. Man kunde med en ockulär besiktning konstatera att det inte var farligt, säger Per Åkermark.

Vet ni varför det placerats där?

– Anledningen till varför det placerats där och motivet till det är oklart.

Finns det någon hotbild mot polisen i Täby?

– Nej, det finns ingen specifik hotbild mot just Täbys polisstation. Det här förekommer ibland på polisstationer men man gör bedömningar från varje enskilt fall. Ibland konsulterar man bombtekniker, men i det här fallet blev det aldrig aktuellt.  

Ärendet är nu avslutat. ​

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här byggs det flest hyresrätter i länet

Bostad ✓Hela listan – kommun för kommun ✓De bygger inga alls Närmare 9 000 bostäder har planerad byggstart i Stockholms län i år. Men det råder stora skillnader mellan kommunerna hur mycket som blir hyresrätter respektive bostadsrätter, visar en ny rapport. I...onsdag 20/6 6:50

I Djursholm – tjuvar satt utanför huset

Nyheter Tre inbrott på tre dagar Tre dagar i rad har Danderydsbor fått oönskade gäster och drabbats av inbrott. I ett av fallen upptäcks tjuvarna när målsägande kommer hem.tisdag 19/6 14:35