LJUSARE. Rudbecksparken i Fredhäll ska rustas och bland annat få bättre belysning. Foto: Per Brandt

Därför stänger parken på Kungsholmen

Bättre belysning och gångvägar samt vackrare planteringar. Nu stängs Rudbecksparken för att rustas och bli vackrare.

  • Publicerad 16:43, 27 sep 2018

Uppmärksamma Kungsholmsbor har i veckan noterat byggstängsel runt Rudbecksparken, kvartersparken mellan Runiusgatan och Vitalisvägen i Fredhäll.

Men det har inget att göra med stadens planer på en fotbollsplan i intilliggande Fredhällsparken, som en del oroliga Kungsholmsbor trott.

Det är dags för parken att få sig ett lyft helt enkelt.

Redan i våras började stadsdelen med att rensa bort torra grenar och sly och nu ska en större uppfräschning göras.

Under oktober och november ska bland annat gångvägarna i parken rustas. Det innebär också att man under en kortare tid behöver stänga av alla gångvägar och fotgängare hänvisas då till de närliggande gatorna. "Detta för att arbetena ska gå så fort som möjligt att genomföra", enligt stadsdelsförvaltningen. Samtidigt ska parken få ny och bättre belysning längs med alla gångvägar.

Dessutom ska gamla bänkar och skräpkorgar bytas ut i parken. Vid hörnet kring Adlerbethsgatan blir det nya sittplatser med nya ros- och perennrabatter som ska ramas in av häckar och prydnadsträd, enligt stadsdelsförvaltningen. Planteringen av dessa ska ske våren 2019.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Stockholm får hastighetsstyrda SL-bussar

Nyheter Fjärrstyrning ska förhindra chaufförer att köra för fort Bussar som automatiskt sänker hastigheten, till exempel utanför skolor och förskolor. Det är snart standar på SL:s bussar i Stockholm, enligt Keolis.tisdag 11/12 21:00

Därför kör flygplan på låg höjd över stan

Nyheter Flyger fram och tillbaka på låg höjd över Stockholm – mitt i natten I dagarna kommer ett litet propellerplan dåna över Stockholm på låg höjd på nätterna.tisdag 11/12 19:50