LJUSARE. Rudbecksparken i Fredhäll ska rustas och bland annat få bättre belysning. Foto: Per Brandt

Därför stänger parken på Kungsholmen

Bättre belysning och gångvägar samt vackrare planteringar. Nu stängs Rudbecksparken för att rustas och bli vackrare.

  • Publicerad 16:43, 27 sep 2018

Uppmärksamma Kungsholmsbor har i veckan noterat byggstängsel runt Rudbecksparken, kvartersparken mellan Runiusgatan och Vitalisvägen i Fredhäll.

Men det har inget att göra med stadens planer på en fotbollsplan i intilliggande Fredhällsparken, som en del oroliga Kungsholmsbor trott.

Det är dags för parken att få sig ett lyft helt enkelt.

Redan i våras började stadsdelen med att rensa bort torra grenar och sly och nu ska en större uppfräschning göras.

Under oktober och november ska bland annat gångvägarna i parken rustas. Det innebär också att man under en kortare tid behöver stänga av alla gångvägar och fotgängare hänvisas då till de närliggande gatorna. "Detta för att arbetena ska gå så fort som möjligt att genomföra", enligt stadsdelsförvaltningen. Samtidigt ska parken få ny och bättre belysning längs med alla gångvägar.

Dessutom ska gamla bänkar och skräpkorgar bytas ut i parken. Vid hörnet kring Adlerbethsgatan blir det nya sittplatser med nya ros- och perennrabatter som ska ramas in av häckar och prydnadsträd, enligt stadsdelsförvaltningen. Planteringen av dessa ska ske våren 2019.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Se filmen: Här lyser julbelysningen i City

Nyheter Trafikkontoret: "Det stämmer faktiskt" Nu är det julstämning i stan. Trafikkontoret har börjat sätta upp belysningen.tisdag 16/10 20:00