Trasig. Det kan ta upp till sju veckor innan rulltrapporna i Tumba centrum är igång igen. Foto: Albin Tingstedt

Därför står Tumba centrums rulltrappor still

I drygt en månad har rulltrapporna i Tumba centrum stått still, och än kan det dröja upp till sju veckor innan de är igång igen, menar centrumägaren Citycon.

  • Publicerad 18:00, 15 jan 2020

Sedan i mitten på december har rulltrapporna i Tumba centrum, i riktning till och från pendeltågsstationen, stått still. Enligt centrumägaren Citycon beror det på att rulltrapporna utgör en säkerhetsrisk och måste vara avstängda.

– Vi har med avsikt stängt av båda rulltrapporna i centrumet eftersom delar av stegen till rulltrappan har lossnat vilket betyder att det finns mindre hål mellan stegen i rulltrappan, och det utgör en stor säkerhetsrisk, säger Jesper Holmström, Centrumchef i Tumba Centrum.

Kan stå still länge

Enligt Jesper kan det dröja så länge som upp till sju veckor innan rulltrapporna är igång igen. Anledningen, berättar han, beror på att leveranstiden för de nya delarna är så pass lång.

– Vi kommer att byta ut samtliga steg i båda rulltrapporna, och de kommer stå stilla till dess att det är gjort eftersom det utgör en stor säkerhetsrisk om de är igång. Men när de nya stegen väl är på plats tar utbytet endast en dag och under tiden hänvisar vi till övriga hissar och rullband i centrumet.

Kan ni göra något för att skynda på processen?

– Vi förstår självklart att detta är en beklaglig situation men vi har bett om att få den snabbaste leveranstiden som går för att detta ska vara klart så snart som möjligt. För vi vet att detta påverkar både handel och våra besökare, därför försöker vi pressa leveranstiderna så gott det går, avslutar Jesper Holmström.

Foto: Albin Tingstedt