SOPOR. Problem med sophanteringen i Skarpnäck. Entreprenören letar ännu efter felet. Foto: Andreas Enbuske

Därför stinker det i Skarpnäck

Illaluktande sopor stör boende i hela Skarpnäck. Problem med sopsugarna gör att soporna ligger och ruttnar i schakten.

  • Publicerad 11:11, 6 nov 2018

Sopsugarna i Skarpnäck har haft problem sedan i måndags förra veckan. Med det är först nu som boende reagerar på konsekvenserna av icke-hanteringen av soporna.

Hela områdets sopsortering är kopplad till samma sopsug och förra måndagen märkte entreprenören Bodab att det var problem någonstans och började redan då felsöka. I onsdags briserade problemet och sedan dess har sopor fastnat i schakten och har nu börjat stinka – vilket flera Skarpnäcksbor noterat.

– Sopnedkasten är fyllda med sopor flera våningar upp i trappuppgångarna. Det stinker, säger Skarpnäcksbon Svante Tidholm.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Nu har Bodab placerat ut sopkärl i området där boende uppmanas slänga sina sopor tills Bodab åtgärdat problemet.

– Hela Skarpnäcks sophantering är uppdelad i tre sektioner. Just nu har vi tömt två av tre sektioner men det är den största delen kvar. Vi kommer lösa detta med hjälp av sugbilar som tömmer schakten så att det inte ligger och ruttnar, säger Magnus Thesen ansvarig på Bodab.

I fredags trodde de att de hittat roten till problemet, men så var inte fallet. Det har haft tekniker ute i området som jobbat febrilt sedan i måndags förra veckan – men de hittar inte felet.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hypotesen är att det rör sig om signalfel eller strömspikar, alltså att flera datakort har slagits ut. Magnus Thesen tycker dock att det vore märkligt då detta ofta sker vid åskoväder – vilket ej inträffat.

– Vi kan se att det inte är något fel på kablarna så vi tror inte att det är råttor som har gnagt av kablarna. Normalt kan vi följa signalerna via kablarna men nu måste vi går runt manuellt och se var problemet ligger.

– Vi jobbar hela tiden och har gjort det sedan i måndags så jag vet ännu inte när problemet kommer vara åtgärdat, säger Magnus Thesen.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

De ska hjälpa Stockholms par till bättre sexliv

Nyheter Här öppnar stadens första familjerådgivning med fokus på liggandet Stress, skärmar och storstadshets skjuter stockholmarnas sexlust i sank. Nu satsar RFSU på stadens första familjerådgivning med fokus på liggandet – både det ovanliga och vanliga.lördag 23/3 20:00

Nu våras det för loppisarna i Söderort

Nyheter STOR LISTA: Loppmarknaderna du inte vill missa Det våras för loppisarna – framförallt i Söderort. Här är ett gäng fyndtillfällen du inte vill missa.lördag 23/3 9:00