SOPOR. Problem med sophanteringen i Skarpnäck. Entreprenören letar ännu efter felet. Foto: Andreas Enbuske

Därför stinker det i Skarpnäck

Illaluktande sopor stör boende i hela Skarpnäck. Problem med sopsugarna gör att soporna ligger och ruttnar i schakten.

  • Publicerad 11:11, 6 nov 2018

Sopsugarna i Skarpnäck har haft problem sedan i måndags förra veckan. Med det är först nu som boende reagerar på konsekvenserna av icke-hanteringen av soporna.

Hela områdets sopsortering är kopplad till samma sopsug och förra måndagen märkte entreprenören Bodab att det var problem någonstans och började redan då felsöka. I onsdags briserade problemet och sedan dess har sopor fastnat i schakten och har nu börjat stinka – vilket flera Skarpnäcksbor noterat.

– Sopnedkasten är fyllda med sopor flera våningar upp i trappuppgångarna. Det stinker, säger Skarpnäcksbon Svante Tidholm.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Nu har Bodab placerat ut sopkärl i området där boende uppmanas slänga sina sopor tills Bodab åtgärdat problemet.

– Hela Skarpnäcks sophantering är uppdelad i tre sektioner. Just nu har vi tömt två av tre sektioner men det är den största delen kvar. Vi kommer lösa detta med hjälp av sugbilar som tömmer schakten så att det inte ligger och ruttnar, säger Magnus Thesen ansvarig på Bodab.

I fredags trodde de att de hittat roten till problemet, men så var inte fallet. Det har haft tekniker ute i området som jobbat febrilt sedan i måndags förra veckan – men de hittar inte felet.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hypotesen är att det rör sig om signalfel eller strömspikar, alltså att flera datakort har slagits ut. Magnus Thesen tycker dock att det vore märkligt då detta ofta sker vid åskoväder – vilket ej inträffat.

– Vi kan se att det inte är något fel på kablarna så vi tror inte att det är råttor som har gnagt av kablarna. Normalt kan vi följa signalerna via kablarna men nu måste vi går runt manuellt och se var problemet ligger.

– Vi jobbar hela tiden och har gjort det sedan i måndags så jag vet ännu inte när problemet kommer vara åtgärdat, säger Magnus Thesen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Nytt elfel stoppar pendeltågstrafiken

Nyheter Trippla fel under dagen Efter en stökig trafikmorgon som skapade förseningar hela dagen gör ett nytt elfel på måndagskvällen att problemen i pendeltågstrafiken fortsätter.måndag 12/11 19:20

Klart: Så fördelas stadsdelarna mellan de grönblåa

Nyheter Vi listar alla 14 stadsdelar Nu har partierna i den grönblå majoriteten fördelat stadsdelsmakten. Se vilket parti som ska styra din stadsdel.måndag 12/11 16:29