Kladd. Klotter på glaset på stationsbyggnaden. Foto: Johann Bernövall

Därför tar SL inte bort allt klotter i Årstaberg

Läsare har reagerat på mängden klotter på och kring Årstabergs station. SL uppmanar alla att anmäla – men kommer bara att tvätta bort en del.

  • Publicerad 19:00, 25 okt 2018

Vid tidningens besök i förra veckan fanns mycket riktigt rikligt med klotter på flera ytor på och kring Årstabergs pendeltågsstation. Vi skickade bilderna till SL.

– Vi har nolltolerans mot klotter och inom 24 timmar från att vi får veta om skadegörelsen ska vi börja med arbetet att sanera, säger Christian Hoffmann, presskommunikatör på SL.

Delar av klottret som läsarna reagerat har dock inte SL ansvar för. Delar av ytorna som det klottras kring stationen ligger på det statliga Trafikverkets bord.

Är det inte onödigt krångligt att olika myndigheter har ansvar för klottersanering runt stationen?

– Klotter är ett samhällsproblem som drabbar många olika aktörer. Vi samverkar redan med polisen och andra myndigheter och är öppna för fler diskussioner för att hitta gemensamma lösningar. Vi tar ansvar för att sanera klotter i SL:s områden genom att ta bort det direkt och jobbar också förebyggande med bland annat väktare på stationerna och i depåerna.

Om man som resenär stöter på klotter ska man höra av sig, tycker SL.

– Vi uppmanar våra resenärer att visa kollektivkurage i en ny kampanj och det kan gälla skadegörelse. Resenärerna är våra ögon, säger Christian Hoffmann.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

De ska hjälpa Stockholms par till bättre sexliv

Nyheter Här öppnar stadens första familjerådgivning med fokus på liggandet Stress, skärmar och storstadshets skjuter stockholmarnas sexlust i sank. Nu satsar RFSU på stadens första familjerådgivning med fokus på liggandet – både det ovanliga och vanliga.lördag 23/3 20:00

Nu våras det för loppisarna i Söderort

Nyheter STOR LISTA: Loppmarknaderna du inte vill missa Det våras för loppisarna – framförallt i Söderort. Här är ett gäng fyndtillfällen du inte vill missa.lördag 23/3 9:00