Kalt. Just nu är det bara stubbar på en del av Bromstensvägen. Foto: Mikael Andersson

Därför tas träd ner på Bromstensvägen

Ett trettiotal träd har tagits ner längs Bromstensvägen i samband med ett arbete som Stockholm vatten och avfall genomför. Men det blir ny grönska på platsen – så småningom.

  • Publicerad 16:25, 10 apr 2019

Stockholm vatten och avfall håller på att lägga en ny dagvattenledning längs Bromstensvägen och i samband med detta har ett trettiotal träd tagits ner.

– De skulle ändå tas ner senare när cykelbanan ska breddas så vi fick tillstånd att ta ner dem, säger Peter Becker från entreprenören NCC som har uppdraget.

Den som som gillar prunkande grönska behöver dock inte oroa sig, men kanske bunkra upp med lite tålamod.

Det pågående arbetet blir klart våren 2020. Då ska gång- och cykelbanan breddas till dubbelriktad pendlingsstråkstandard och i samband med det ska nya växter planteras.

– Det blir betydligt fler nya träd än de som nu tagits ner. På förslag finns bland annat himalayabjörk, näverhägg och rönn. Tanken är också buskplanteringar och blomlökar som krokus och narcisser, säger Malinda Flodman, pressansvarig på trafikkontoret i Stockholm.

Exakt hur det kommer att bli beslutas någon gång efter sommaren. Cykelbanan och den nya planteringen väntas stå klar under första halvan av 2021.

Tid för årets sötchock på 4H-gårdarna

Nyheter Bäää. Nu lammas det för fullt i Västerort och Järfälla Nu våras det i Stockholms hagar och hägn – och det brukar innebära en våg av gullighet i form av små ulliga lamm. Vi har kollat var storken har varit och vilka som fortfarande går i väntans tider.torsdag 18/4 16:26

Dags för vårmarknad på Spånga torg

Nyheter Så gör du om du vill delta Hemtrevligt och för familjer är Spånga vårmarknads paroll. Snart är det dags för årets omgång och det går fortfarande att anmäla sig för att vara medtorsdag 18/4 16:22

Vi är Västerort