Farligt? Många föräldrar undviker att ta med sina barn till lekparken på Täby torg, där bland annat trasiga ”stubbar” utgör en säkerhetsrisk. Foto: Martina Danielsson

Därför undviker föräldrar lekparken på Täby Torg

Flera föräldrar undviker lekparken på Täby Torg. De berättar om olyckor och urin i lekparken.

  • Publicerad 10:24, 27 dec 2017

Det är flera föräldrar som berättar för oss att de undviker lekparken på Täby torg. Bland annat på grund av säkerhetsriskerna. Barn ska ha sprungit in i kanten på rören och på så sätt skadat sig.

När parken byggdes fanns inget skydd runt rören och på grund av klagomål och olyckor åtgärdades det med skyddsgummi runt halva röret. Men föräldrarna känner fortfarande att det är en otrygg lekplats och att olyckor fortfarande händer. Mattan som täcker och går runt stubbarna har tidigare gått sönder och lagats, men har gått sönder igen.

En annan röd lampa för föräldrarna är sikten och saniteten.

Personer som tros vara överförfriskade "spyr och kissar ner i lekparkens rör" skriver en förälder till oss.

Ny bedömning

Täby kommuns stadsträdgårdsmästare Poa Hellqvist menar emellertid att lekparken används väldigt mycket.

– Ingen av mina kollegor har fått in klagomål i det senaste.

Men hon säger samtidigt att det är väldigt bra att veta vad dessa föräldrar berättat och att de kommer att tas upp och göra en ny bedömning om man kan göra något.

Planen är att The Public, som ligger "vägg i vägg" med parken ska glasas in och entrén ska flyttas till bussterminalssidan för att undvika berusade människor i lekparken. Denna planering ska ha varit gjord i somras men har ännu inte genomförts berättar Poa Hellqvist:

– Vi på kommunen vill inte heller att det ska vistas berusade personer på lekplatsen. Bollen är hos Täby centrum nu, säger hon.  

Kan man inte sätta upp staket runt lekparken?

– Sätter man upp ett staket kan det bli ett hinder för räddningstjänst och rörelsehindrade bland annat. Det är hela tiden en avvägning då vi har många att ta hänsyn till och olika åldersgrupper som torget ska passas för, säger hon.

Poa Hellqvist säger att hon har full förståelse för småbarnsföräldrarnas åsikt men att man behöver se hela bilden.

– En viss risk för olyckor finns alltid, men det gäller alla lekparker, säger hon.
 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vallentunaduo återförenad – efter tre decennier isär

Nyheter "Man vet aldrig hur långt man kan nå" Efter att ha umgåtts i samma gäng under tonåren i Vallentuna, har de nu 30 år senare återknutit kontakten för att skapa musik tillsammans.fredag 19/10 14:08

Bönderna rustar efter sommarens extremhetta

Nyheter "Skulle bli problematiskt med en till varm sommar" En krissommar med oerhörd torka skapade stora problem för bönderna. Vi besökte en av Norrorts bönder för att ta reda på hur de överlevt sommaren – och hur tankarna på framtiden går.fredag 19/10 14:05