Calle. Ska Carl Bildt gå att övertala till att ta över efter Anna Kinberg Batra? Foto: Mostphotos

Därför väljer Danderyd Carl Bildt

Moderaterna i Danderyd nominerar Carl Bildt som ny partiordförande i Moderaterna. Trots att Bildt i princip redan sagt nej.

  • Publicerad 10:52, 1 sep 2017

Danderydsmoderaterna har i går, torsdag, haft möte och enats om vem de vill se som nya partiledare efter Anna Kinberg Batra.

– Ja, det stämmer. Vi hade en diskussion, ett öppet medlemsmöte, då alla medlemmar var inbjudna och fick yttra sin mening, säger Katja Isacsson, ordförande för partiföreningen Danderydsmoderaterna.

Efter medlemsmötet har Danderydsmoderaternas styrelse haft möte.

– Efter att ha lyssnat in medlemmarnas synpunkter är vårt förslag till ny partiledare att det i första hand är Carl Bildt och i andra hand Ulf Kristersson, säger Katja Isacsson.

Hur motiverar ni valet av Bildt?

– Det finns ett sug efter att komma igång, att driva valrörelse, det är bara ett år kvar. Många kände att Carl Bildt är en person som har ett gott renommé. Det har Ulf Kristersson också, men förstavalet faller på Bildt för att han är ett redan bekant namn och det är kort kvar till valet.

Vet ni hur Carl Bildt ställer sig till det här?

– Nej, inte annat än vad vi sett i media. Där har han ju officiellt tackat nej, men det var så pass många som ser honom som en stor favorit så man hoppas att han ska låta sig övertalas, säger Katja Isacsson.

Tror du att det är möjligt att övertala honom?

– Det kan inte jag uttala mig om.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ryttarna: "För farligt att rida i trafiken"

Nyheter "Då tar han upp fingret" Allt för få stannar eller ens saktar ner när man ska gå över vägen med sin häst – det menar ryttaren Hannah Byrud.fredag 25/5 15:56

Nya trenden: Tjuvar länsar trädgårdar

Nyheter "Specialiserat sig" Att sno gasoltuber är ett brott som ökar mer och mer i Norrort. Lokalpolisen Jan Berlin menar att även allt fler grillar och gräsklippare försvinner.fredag 25/5 12:03

Vi är stockholm