Därför vattnas asfalten på Liljeholmsbron

Många har säkert undrat varför Liljeholmsbron har vattnats den senaste tiden. Det handlar, som så mycket annat just nu, om extremvärmen.

  • Publicerad 15:34, 10 aug 2018

Tidigare i sommar gjorde den extrema värmen att Liljeholmsbron inte kunde öppnas. Stålklaffarna blev så varma att de expanderade och därmed gjorde broöppningen omöjlig.

Rivning av Liljeholmsbron inte uteslutet

Sedan några veckor har Stockholms Hamnar tagit till ett okonventionellt knep. Istället för att som tidigare kyla ner bron med vatten när den väl fastnat, så har man installerat slangar som vattnar bron – dygnet runt.

– Det tar för lång tid att åtgärda när den väl fastnar, och det ställer till problem på alla möjliga sätt. Den här metoden håller klaffarna kylda hela tiden, säger Camilla Strüdel, presskontakt på Stockholms Hamnar.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hur länge det ska pågå går inte att spekulera i. Det beror på hur vädret utvecklar sig.

– Vi har ett extremfall just nu. Så fort värmen är normal igen så slutar vi vattna, säger Camilla Strüdel.

Renoveringen av Liljeholmsbron skjuts upp

Bron kyls ner så att den inte ska expandera. Foto: Hampus Jarnlo

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Han vill både höja och utöka trängselskatten

Nyheter MP-toppen Daniel Helldén i stor intervju inför Stockholmsvalet Inför valet träffar vi alla förstanamn i partierna som vill vinna makten i Stockholm. Det här är Daniel Helldéns och Miljöpartiets främsta mål efter valet.lördag 18/8 9:30

Polisen planerar jätteinsats i Stockholm

Nyheter ✓Nazistmarsch ✓Minst 134 tillställningar ✓Polis: Blir en utmaning 134 olika ansökningar om möten, tillställningar och demonstrationer lördagen den 25 augusti. Samma dag som nazister planerar att marschera rakt genom City. Nu rustar polisen för en jätteinsats.lördag 18/8 8:20