Därför vattnas asfalten på Liljeholmsbron

Många har säkert undrat varför Liljeholmsbron har vattnats den senaste tiden. Det handlar, som så mycket annat just nu, om extremvärmen.

  • Publicerad 15:34, 10 aug 2018

Tidigare i sommar gjorde den extrema värmen att Liljeholmsbron inte kunde öppnas. Stålklaffarna blev så varma att de expanderade och därmed gjorde broöppningen omöjlig.

Rivning av Liljeholmsbron inte uteslutet

Sedan några veckor har Stockholms Hamnar tagit till ett okonventionellt knep. Istället för att som tidigare kyla ner bron med vatten när den väl fastnat, så har man installerat slangar som vattnar bron – dygnet runt.

– Det tar för lång tid att åtgärda när den väl fastnar, och det ställer till problem på alla möjliga sätt. Den här metoden håller klaffarna kylda hela tiden, säger Camilla Strüdel, presskontakt på Stockholms Hamnar.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hur länge det ska pågå går inte att spekulera i. Det beror på hur vädret utvecklar sig.

– Vi har ett extremfall just nu. Så fort värmen är normal igen så slutar vi vattna, säger Camilla Strüdel.

Renoveringen av Liljeholmsbron skjuts upp

Bron kyls ner så att den inte ska expandera. Foto: Hampus Jarnlo

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kritiserade parkeringsregler görs om

Nyheter MP tvingas backa efter Alliansens krav Sänkta p-avgifter för motorcyklar och rörelsehindrade. Enklare regler. Nu görs delar av stadens parkeringsreform om.tisdag 23/10 17:00

Storslagen vision för Gubbängen

Nyheter Se skisserna: Över 9 000 bostäder och ny station Bygg 9 300 nya bostäder i Gubbängen? Ja, det tycker en arkitektfirma är en bra idé. De har tagit fram ett futuristiskt förslag med sportigt tema.tisdag 23/10 15:45