DANSGOLV. ”Det är en mysig lokal med atmosfär. Antonio tyckte det var en fantastisk idé”, säger musikern David Devecerski som dragit i gång dansträffar på Arnest. Antonio Michahil, som driver stället med sin pappa, blev glatt överraskad över populariteten. Foto: Ulrica Andersson

David fixar dansnöje för Lorrynostalgiker

Nu kan ”mogen ungdom” dansa på Lorry igen. Under en lyckad premiär fick omkring 200 personer bugga loss. – Vi fortsätter med den här medicinen, säger musikern David Devecerski som står för initiativet.

  • Publicerad 14:31, 7 dec 2017

Det finns ett uppdämt behov av nöjen för personer i åldern 55 plus, enligt musikern och sundbybergaren David Devecerski.

Han kläckte idén om att dra i gång utelivet för den åldersgruppen, som enligt honom är bortglömd på Sundbybergs krogar.

– Jag brukar gympa med gubbarna på Ängskolan. De visste att jag spelar musik. Först var det tänkt att jag skulle spela på julfirandet, säger han.

Tanken utvecklades vidare till ett lyckat och festligt evenemang på Lorry. Ja, det klassiska Sumpanstället heter Arnest nuförtiden, men nostalgifaktorn var hög.

Omkring 150–200 personer nappade och stället var fullsatt, berättar David Devecerski och Antonio Michahil, som driver restaurangen tillsammans med sin pappa. Mestadels kom besökarna från Sumpan, men några var tillresta från till exempel Vaxholm.

– Jag hade väntat mig 40, 50 personer kanske, säger Antonio Michahil.

Stället är ikoniskt, menar David Devecerski.

– Vem har inte varit på Lorry? Det var 40 år sedan, på dagen, som jag sist stod på denna scen. Det var folk som träffades på Lorry innan de gifte sig som kom hit. Det var minst sagt nostalgi, jag blev rörd, säger han.

Musiken är den som målgruppen är uppväxt med. Både svenskt och internationellt; Vikingarna, Björn Skifs, Elvis, Beatles och Stevie Wonder tar David Devecerski upp som exempel.

– En hel del bugg och rock’n’roll, säger han.

David Devecerski kallar sig för David one man band, där han spelar gitarr och har med sig kompisarna Roland och Sony.

Målgruppen för dansträffarna är personer i 55-års-
åldern och uppåt. På premiären syntes ändå några 30-åringar i folkvimlet.

– Alla är välkomna, jag vill inte sortera bort folk,
säger David Devecerski.

Träffarna hålls på eftermiddagen sista söndagen i varje månad – förutom nästa träff som är annandag jul.

– Då är man trött på skinka och julsånger och vill bara hemifrån, säger David Devecerski.

MER Träffarna

Plats: Restaurang Arnest, Fredsgatan 6.

Tid: Kl 15–17.30.

Dag: Sista söndagen
i varje månad, förutom december då det blir på annandag jul.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

"Vi är inte ett borgerligt parti"

Nyheter Gary Aelius (SD) om politik, religion och flyktingar I vårt femte politikerporträtt möter ni Sverigedemokraternas gruppledare, Gary Aelius.fredag 20/7 9:07

MP: Grönt ljus för fler busskörfält

Nyheter Ännu ett oppositionsparti i landstinget höjer rösten till förmån för SL:s bussförare. Att slippa kolla biljetter och ha tillgång till fler körfält är deras bud för att förbättra arbetsmiljön.torsdag 19/7 14:27