Foto: Mostphotos

De är fast!

Tjuvarna som bestal en 95-årig kvinna på hennes pengar i Enköping i torsdags är fast. De greps på söndagen i Frillesås utanför Göteborg.

  • Publicerad 10:28, 3 feb 2020

Två EU-medborgare i 35-40-årsåldern sitter anhållna, tillsammans med en tredje man, misstänkta för stöld och mycket annat.

De har specialiserat sig på åldringsbrott, enligt polisens uppgifter.

På torsdagen var de i Enköping.

På Västerhallen såg de att kvinnan var och handlade, de följde efter henne då hon gick hemåt mot Ljunggården, stoppade henne och lurade henne att visa vägen någonstans medan de stal hennes plånbok.

Polisen kunde från filmen på ICA få bra bilder på de två männen som publicerades på polisens interna sidor.

Svar kom från Skåne.

Där var de välkända. Där misstänktes de för en rad åldringsbrott.

En efterlysning gick ut och när polis i Frillesås på söndagens förmiddag stoppade en bil satt de tre männen, varav de två yngsta kändes igen från Enköping, i den.

Männen greps och anhölls senare.

Polisen i Skåne handhar utredningen om de många åldringsbrotten.

Till den listan kan med stor sannolikhet läggas stölden i Enköping i torsdags.

”Rätt mycket bröd”

Nyheter I snart tjugo år har Anders och Måns levererat faktabaserad humor. Nu har deras podd ”Så funkar det” blivit en turnérande scenföreställning. Under året gör den ett stopp i Enköping. Vi fick en...fredag 28/2 9:19

Pepparsprejades i Grillby efter stök vid bilar

Nyheter Onsdag 03.58 Ugglevägen, Grillby Försök till misshandel. När två män sågs stöka runt bland parkerade bilar konfronterades de av en man som frågade vad de sysslade med. Den ene av de två besökarna...onsdag 26/2 10:34