Fackeltåg. På fredag arrangeras ett fackeltåg för trygghet, som kommer att gå förbi Åkermyntan och avslutas i Smedshagen. Foto: Mikael Andersson/Karoline Montero Araya

De arrangerar fackeltåg för ett tryggare Hässelby

Förra torsdagen blev en tonåring utsatt för ett överfall av en knivbeväpnad person, på väg till sin innebandyträning i Hässelby. Nu arrangerar Hässelby SK innebandyklubb ett fackeltåg för ökad trygghet i området.

  • Publicerad 13:46, 4 feb 2020

En ungdomsspelare var på väg till sin innebandyträning när han på torsdagskvällen förra veckan attackerades med kniv, av en okänd gärningsperson i Hässelby Villastad. Han fick föras till sjukhus efter att ha fått knivhugg i låret. I nuläget har ingen misstänkt gripits, uppger polisen.

Nu reagerar Hässelby SK innebandyklubb, där tonåringen spelar, genom att anordna ett fackeltåg.

Enigt Michael Klomark, ledare i föreningen, hoppas de att fler vuxna ska gå ut och markera att det finns vuxennärvaro i området, istället för att till exempel vänta i sin bil medan barnen tränar.

– Vi hoppas att så många som möjligt vill sluta upp i vår manifestation, att det utmynnar i att det blir mer kontakter mellan föreningar, och att fler föräldrar tar ett ansvar, säger Michael Klomark.

Fackeltåget kommer starta vid Hässelbyhallen och gå längs med Åkermyntan centrum, där det förra veckan skedde ett rån, för att även uppmärksamma den händelsen. Vid Smedshagen, där manifestationen avslutas kommer det att hållas tal.

Då sker fackeltåget

När? Fredag 7 februari klockan 18.00

Var? Samling utanför Hässelbyhallen för gemensam vandring till Smedshagshallen

Arrangör: Hässelby Innebandyklubb

Visa merVisa mindre
Stockholm Direkt