Festfixare. Johan Aykal och Lelle Jakobsson arrangerar Enköpings Torgfest i slutet av juni. Foto: Fredrik Gustafsson

De arrangerar sommarfest på torget

Jodå, det blir en musikfestival i sommar. Det ser Johan Aykal och Lelle Jakobsson till. De har hyrt Stora torget i slutet av juni för att arrangera den första upplagan av Enköpings Torgfest.

  • Publicerad 10:32, 5 apr 2018

Vi tror att det är det här Enköpingsborna vill ha.

Det var många Enköpingsbor som undrade om det skulle arrangeras någon festival i Enköping i sommar.

För några veckor sedan kom svaret. Henrik Lindblom och Sara Karlsson Olsson som arrangerade Enköpingsfestivalen förra året meddelade att de inte kommer att sätta ihop något liknande evenemang förrän nästa år.

Och det är den verkligheten Enköpingsborna levt i sedan dess. Att det inte skulle bli någon festival i sommar.

Bokat för torgfest

Tills nu, när Enköpingsborna Lelle Jakobsson och Johan Aykal skriver om spelreglerna. De har nämligen bokat Stora torget mellan den 29 och 30 juni, för att arrangera Enköpings Torgfest.

– Eftersom det inte skulle bli någon festival i år, så bestämde vi oss för att köra, säger Lelle Jakobsson, som tillsammans med Johan Aykal står bakom festen på torget, och tillägger:

– Vi har pratat om det tidigare år, att vi borde arrangera något tillsammans. Det gör vi nu, och Enköpings Torgfest kallar vi det.

”Vad Enköping vill ha”

Torget är alltså bokat, och tillstånden till polisen och kommunen är inskickade, men är inte handlagda ännu. Men det råder ingen tvekan om att det verkligen kommer att bli en torgfest i sommar. Inte enligt Lelle och Johan i alla fall.

– Vi har skickat in tillstånd till både kommunen och polis, men det finns ju en handläggningstid. Vi kommer att fokusera på lokala band. Dels för att det finns många bra band här som vill spela, och sen tror vi att det är det Enköpingsborna vill ha, säger Johan Aykal.

Satsar på lokala artister

Duon har varit i kontakt med flera band. Men vill i dagsläget inte avslöja vilka band de har kontaktat. Men de lovar både coverband och trubadurer som spelar allt från ”Sommartider” till Creedence.

– Det har varit lite moment 22 det här. Vi har velat boka flera band, men samtidigt har vi velat hålla tyst om det här. Vi har tänkt att köra med lokala band, och staden är inte jättestor, så det sprider sig ju snabbt, säger Lelle och Johan tillägger:

– Vi ville veta att det var helt klart att vi ska köra. Det är det nu, så nu börjar vi boka artister, säger han.

En annan arrangör har redan sagt att de vill arrangera en festival i Enköping nästa år. Vill ni göra en torgfest även nästa år?

– Ja, slår det här väl ut och blir lyckat vill vi jättegärna köra samma grej även nästa år. Det är absolut tanken, säger Johan Aykal.

Enköpings TorgFest

Vad: En sommarfest, med fokus på lokala band och artister, på Stora Torget i Enköping.

När: 29-30 juni

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fyra bilar - fyra brott (och två var Saabar)

Nyheter Många brott har direkt koppling till fordon. Fyra sådana noterades i Enköping under lördagen och natten mot söndagen.söndag 8/7 8:19