De bakar för de hemlösa

Glatt, kladdigt och mjöliga kläder. 11-åringarna i Villberga för-samlings tjejgrupp bakade för de hemlösa.

  • Publicerad 21:13, 29 nov 2017

Det började med ett besök i Stockholm. I huvudstaden såg flickorna från Grillby flera hemlösa. Det ledde till en diskussion om hur det är att vara hemlös.

– Då kom vi på att vi faktiskt har Ria här i Enköping, säger barnledare Clara Lindahl Hall.

Ria, eller Hela Människan snarare, är kyrkornas gemensamma sociala arbete och finns runtom i hela landet. I Enköping finns ett härbärge och nyligen öppnades även ett stödboende.

– Först ville vi baka och sedan kom vi på att vi kunde baka till dem. De får ju sällan något speciellt, säger tjejerna.

Så därför ägnades tisdagens eftermiddagsaktiviteter åt att baka, skratta och konstatera att förkläde är en bra sak om man inte vill ha mjöliga kläder, och på kvällen besökte de härbärget.

– Det var trevligt med det gänget som kom då. Det var uppskattat, säger föreståndare Torbjörn Mannehed.

Får ni mycket besök av den här sorten?

– Nej, inte så jättemycket. Kyrkan har varit några gånger. Även konfirmander från stan har varit här några gånger. Det kan bli fina möten. Ju äldre man är ju mer utbyte kan man få av de här mötena, men det ger säkert inblick för de yngre att få se hur ett härbärge kan bli.

Hur fungerar verksamheten för tillfället?

– Jo, det går bra. Just nu har vi det lugnt på härbärget. Vi har haft i stort sett fullt de senaste två, tre åren. Men sedan stödboendet öppnade upp så är det inte alls samma tryck.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fyra bilar - fyra brott (och två var Saabar)

Nyheter Många brott har direkt koppling till fordon. Fyra sådana noterades i Enköping under lördagen och natten mot söndagen.söndag 8/7 8:19