Inkluderingsfika. Imorgon på kanelbullens dag bjuds alla på fika. Foto: Karin Nilsson / Nema problema

De bjuder alla på kanelbulle i dag

Vilhelm Skoglund vill genom fika skapa möten mellan etablerade svenskar och nyanlända. I dag på kanelbullens dag bjuds alla på fika på Östermalm.

  • Publicerad 08:51, 4 okt 2018

Det är de ideella organisationerna Kompisbyrån och Nema Problema som står bakom fikat på kanelbullens dag.

– Vi tror på vikten av möten mellan människor. Ofta omtalas integration som något väldigt stort och läskigt. Att det är så stora åtgärder som behövs, men det kan också vara kul och enkelt, säger Vilhelm Skoglund som driver Nema Problema.

INSÄNDARE: Kan Kanelbullens dag skapa 100 nya jobb?

De har tidigare anordnat integrationsfika på andra högtider, men det är första gången som det hålls på kanelbullens dag. Alla som vill är välkomna och kommer på plats paras ihop med en fikakompis.

– Det är superkul om så många som möjligt kommer. Det är en insats för att göra världen lite bättre och förstå varandra mer, säger Vilhelm Skoglund.

Det kommer även finnas andra aktiviteter som skattjakt, quiz och lotteri.

– Jag hoppas att det ska ge en glädjefull upplevelse och att fler vill bidra till ett integrerat samhälle, säger Vilhelm Skoglund.

Tid och plats

När? Kl. 17-19 den 4 oktober

Vart? Östermalms Föreningsråd, Valhallavägen 14

Inkluderingsfika. Kanelbullar ska hjälpa till med integration.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Tre skadade efter vansinnesfärd i innerstan

Nyheter Drograttfylla misstänks ligga bakom olyckan Efter en trafikolycka på Hornsgatan på Södermalm har tre personer förts till sjukhus. En misstänkt drograttfull kvinna ska ha kört in i en husfasad, rapporterar Aftonbladet.onsdag 17/10 19:10

Pekka Heinos klagomål stoppar kyrkklockor

Nyheter Tv-kändisen: "Tystnad är en bristvara i Stockholm" TV-kändisen Pekka Heino tröttnade på störande kyrkklockor. Ett bostadsklagomål senare så har grannkyrkan nu begränsat antalet ringningar.onsdag 17/10 18:42