Mattias Pettersson och Patrik Kataja tar en kopp kaffe. Mattias är en av flera besökare som är utan ström under dagen. Foto: Privat

De bjuder in strömlösa grannar i Täby

Under onsdagen är många boende i Täby och Vallentuna utan ström. Då ville Patrik Kataja på Racketcenter i Täby hjälpa till. "Man kan komma hit om man behöver varmvatten, en kopp kaffe, duscha eller ladda mobilen", säger han.

  • Publicerad 16:49, 2 jan 2019

I tuffa tider är det många som vill hjälpa varandra. Det visar kollegorna på Racketcenter i Täby som öppnar hallen för de som har drabbats av stormen. Patrik Kataja berättar de fick inspiration av Ica-butiken i Brottby i Vallentuna, som enligt Patrik bjudit på kaffe under dagen.

– Varför gör vi inte det här, tänkte jag. Det är många som har drabbats och detta är det minsta vi kan göra, säger Patrik Kataja.

Kataja berättar att han själv är förskonad. Men i flera andra fall är det många som står strömlösa eller till och med fått sitt hus förstört. I Vallentuna och Täby har över 5700 personer varit strömlösa under dagen.

– Vi har öppet till klockan 10 ikväll. Sedan är vi här från 7 imorgon. Står du utan ström är du välkommen tills problemen har löst sig, säger han.

Efter Alfrida: 5700 hushåll utan el i Norrort

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Äldreboendets nya medarbetare: Robotsälen

Nyheter "Om du är mjuk och klappar den så ger den ifrån sig fina ljud" Gos med robotsäl och en virtuell cykeltur i de boendes gamla kvarter. Det är två av de tekniska metoder som ska öka livskvaliteten för de äldre på Attundagården.fredag 22/3 15:58

De bor — i ett växthus

Nyheter Naturhuset i Brottby som lagrar energi 145 kvadratmeter inomhusyta och 275 kvadratmeter utomhus. Ja, så stort blir det när man bor i ett växthus. Kanske har du sett familjen Wallentinus-Pettersson spektakulära boende i Sundby, Brottby?...fredag 22/3 15:36