Mattias Pettersson och Patrik Kataja tar en kopp kaffe. Mattias är en av flera besökare som är utan ström under dagen. Foto: Privat

De bjuder in strömlösa grannar i Täby

Under onsdagen är många boende i Täby och Vallentuna utan ström. Då ville Patrik Kataja på Racketcenter i Täby hjälpa till. "Man kan komma hit om man behöver varmvatten, en kopp kaffe, duscha eller ladda mobilen", säger han.

  • Publicerad 16:49, 2 jan 2019

I tuffa tider är det många som vill hjälpa varandra. Det visar kollegorna på Racketcenter i Täby som öppnar hallen för de som har drabbats av stormen. Patrik Kataja berättar de fick inspiration av Ica-butiken i Brottby i Vallentuna, som enligt Patrik bjudit på kaffe under dagen.

– Varför gör vi inte det här, tänkte jag. Det är många som har drabbats och detta är det minsta vi kan göra, säger Patrik Kataja.

Kataja berättar att han själv är förskonad. Men i flera andra fall är det många som står strömlösa eller till och med fått sitt hus förstört. I Vallentuna och Täby har över 5700 personer varit strömlösa under dagen.

– Vi har öppet till klockan 10 ikväll. Sedan är vi här från 7 imorgon. Står du utan ström är du välkommen tills problemen har löst sig, säger han.

Efter Alfrida: 5700 hushåll utan el i Norrort

QUIZ: Hur bra koll har du på rondellerna i Norrort?

Nyheter ✓Platserna ✓Stilarna ✓Reglerna ✓Byggprojekten Ska du ut och köra i Norrortstrafiken kan du knappast undgå dem – rondellerna. Men vad har du lagt på minnet om dem? Minst fem rätt, annars får du ta bussen istället!fredag 14/6 16:59

Häng med en timme på playan i Näsaäng

Nyheter Vi tog tempen på Täbybadarna Häng på en timme på beachen! I vår artikelserie ”En timme i” hänger vi runt i en timme och fångar det som händer. Den här gången landade vi i Näsaäng och träffade badande barn och kitesurfare.fredag 14/6 16:53
Stockholm Direkt