Mattias Pettersson och Patrik Kataja tar en kopp kaffe. Mattias är en av flera besökare som är utan ström under dagen. Foto: Privat

De bjuder in strömlösa grannar i Täby

Under onsdagen är många boende i Täby och Vallentuna utan ström. Då ville Patrik Kataja på Racketcenter i Täby hjälpa till. "Man kan komma hit om man behöver varmvatten, en kopp kaffe, duscha eller ladda mobilen", säger han.

  • Publicerad 16:49, 2 jan 2019

I tuffa tider är det många som vill hjälpa varandra. Det visar kollegorna på Racketcenter i Täby som öppnar hallen för de som har drabbats av stormen. Patrik Kataja berättar de fick inspiration av Ica-butiken i Brottby i Vallentuna, som enligt Patrik bjudit på kaffe under dagen.

– Varför gör vi inte det här, tänkte jag. Det är många som har drabbats och detta är det minsta vi kan göra, säger Patrik Kataja.

Kataja berättar att han själv är förskonad. Men i flera andra fall är det många som står strömlösa eller till och med fått sitt hus förstört. I Vallentuna och Täby har över 5700 personer varit strömlösa under dagen.

– Vi har öppet till klockan 10 ikväll. Sedan är vi här från 7 imorgon. Står du utan ström är du välkommen tills problemen har löst sig, säger han.

Efter Alfrida: 5700 hushåll utan el i Norrort

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Dörrar på Roslagsbanan avstängda

Nyheter Ställer till problem för barnvagnar och rullstolsburna SL har tekniska problem med Roslagsbanans mittendörrar, som inte fungerar. Något som ställer till det för de resenärer som behöver använda sig av ingången i markplan.tisdag 22/1 11:19

Så många hemtjänstanställda träffar de äldre

Nyheter "Det skapar en stor stress" Den som har hemtjänst och bor i Danderyd kan under en tvåveckorsperiod få besök av 14 olika personer från hemtjänsten.tisdag 22/1 10:36