Djurgården bjuder in lag från hela Stockholm till derbyt nästa vecka. Foto: Johan Sahlén/Mostphotos

De bjuder på stor fotbollsfest på Östermalm

Nästa vecka drabbar Djurgården och Hammarby samman i ett hett derby. Djurgården vill fixa fotbollsfest och bjuder därför in alla sina, och Hammarbys, barn- och ungdomslag gratis.

  • Publicerad 19:00, 27 aug 2017

Det är ett viktigt derby som stundar på onsdag 30 augusti. Förutom prestige har Djurgården häng på toppen samtidigt som Hammarby är i behov av poäng för att komma upp på säkrare mark i den Damallsvenska tabellen.

När lagen möttes i våras var det drygt 2100 i publiken på Zinkensdamm. Den siffran vill Djurgården nu slå.

– Det är alltid härligt med ett Stockholmsderby på Stadion. Vi vill skapa en riktig derbyfest, säger Jonas Riedel, Djurgårdens informationschef.

Rabatt med rätt tröja

För att fylla läktarna bjuds a-l-l-a Djurgårds- och Hammarbyungdomslag in gratis till matchen. Utöver det har mängder med andra Stockholmsklubbar blivit erbjudna billiga biljetter.

Och klär man sig i rätt färger har man också en fördel.

– Alla som har Djurgårdsmatchtröja på sig går in för halva priset, säger Jonas Riedel.

Djurgården kommer närmast från en svår bortamatch mot där man fick med sig en poäng trots en utvisning på Petronella Ekroth.

Viktig match

– Det är ett riktigt bra flyt i hela Djurgården. Damerna har spelat riktigt bra och stämningen i laget är på topp, så det känns bra just nu, säger Jonas Riedel.

Han hoppas på en härlig stämning på läktaren.

– Det är alltid roligt med Stockholmsderbyn. Matchen är viktig och vi förväntar oss spänning och härlig stämning precis som alltid. Det här blir en fest på läktaren, förhoppningsvis med massor av unga fotbollsspelare på plats, säger Jonas Riedel.

Stockholmsderbyt på Stadion

Var: Stockholm Stadion

När: Onsdag 30 augusti klockan 19.

Vad: Derby mellan Djurgården och Hammarby i Damallsvenskan.

Ta på dig: Djurgårdsmatchtröja för att få halva entrépriset.

Förutsättningar: Djurgården är med sina 19 inspelade poäng fyra poäng från trejdeplatsen i tabellen. Hammarby är precis över strecket med 12 inspelade poäng.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

FILM: Den här familjen lever för Rubiks kub

Nyheter ✓Har flera hundra hemma ✓Blev femma på VM ✓Löser den med fötterna Familjen Thorsén på Lilla Essingen löser Rubiks kub tillsammans flera gånger i veckan. Stjärnan i sporten, 13-årige Elvin, är svensk mästare i att "kuba" med fötterna.söndag 24/6 8:30

Här ska burgare kriga mot burritos

Nyheter Jihan Yacoob är trött på ställen som "bara" serverar burgare. Nu tar han sitt amerikanskmexikanska koncept "burgers vs burritos" till Kungsholmen.torsdag 21/6 16:17