De blev Årets Ekeröföretagare

Tre nominerade blev en vinnare. Till slut fick Medimex produkter jubla som Årets Ekeröföretagare. – Det känns omtumlande, säger Jan Gustafson, vd.

  • Publicerad 09:48, 16 nov 2017

Sedan 1998 har Ekerö kommun delat ut pris till Årets Ekeröföretagare tillsammans med flera lokala näringslivsorganisationer. Mellan 1999 och 2003 delades inget pris ut, men sedan dess är det ett årligt inslag. Under en eftermiddag och kväll på Sånga Säby på onsdagen möttes stor del av kommunens företagare för bland annat mingel, föreläsning och prisutdelning.

De nominerade, inrednings- och presentbutiken Kingswood, Svanhagens bil och däckservice och Medimex produkter, var på plats. Det var de sistnämnda som fick jubla högst.

I motiveringen stod bland annat ”Företaget, en finmekanisk verkstad, har under många år haft en expansiv och intressant utveckling med god ekonomi i Ekerö kommun”.

– Det kom som en blixt från klar himmel. Framför allt känns det bra att personalen får en sådan här uppskattning, säger Jan Gustafson.

Även Årets nyföretagare utsågs, det var fjärde gången sedan priset etablerads 2014. Där fanns inte några nominerade på förhand. För Marja Conradsson och Martin Andersson som driver Adelsö butik sedan ett och ett halvt år blev utnämningen en positiv överraskning.

”En på Adelsö efterlängtad etablering av en servicebutik med ett brett utbud av varor och tjänster levererat av en positiv serviceinriktad personal”, löd motiveringen.

– Det känns jättekul och var väldigt överraskande, säger Marja Conradsson.

Ekerö kommuns näringslivschef Stefan Pellén var nöjd när han minglade bland de 240 företagen som fanns på plats.

– Det är fullsatt och det är så vi vill ha det. I år har vi skalat ner på underhållningen för att kunna ha mer föredrag och mingel. Det är något som har efterfrågats, säger han.

Mer: Senaste vinnarna

2004: Jan Kerj – Troxhammars Butiksby

2005: Adelsö Ägg

2006: Gustavshill Handelsträdgård

2007: Orto Novo

2008: Winab Vikväggar

2009: Jungfrusunds Marina AB & Jungfrusunds Restaurang

2010: Färingsö Trä

2011: Äppelfabriken

2012: Alverbäcks Blommor

2013: Svegro

2014: Mälarö Träningsverk

2015: MG Rental

2016: Skäludden

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Mälarö Tidning har sommarstängt

Nyheter Vi har semester och är tillbaka i början av augusti. Trevlig sommar önskar Mälarö Tidning.onsdag 4/7 13:59

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter