Vill ha stöd. ”Vi är ett topplag, har bra spelare och spelar rolig fotboll. Alla som inte sett oss går miste om något”, säger måldrottningen Edina Begovic. Foto: Sara Ullberg

De blev näst bäst i div 1 – nu laddar Sätra SK om

127:s topplag Sätra SK gjorde en strålande säsong i division 1, men nådde inte hela vägen. "Det är klart det känns bittert", säger lagets måldrottning Edina Begovic. Men nu siktar laget på futsalserien.

  • Publicerad 16:38, 30 okt 2018

Elitettan var nära för Sätra SK:s seniorlag i år. I lagets fjärde säsong i division 1 vann de 17 av säsongens 22 matcher. Men slutade tvåa, bara fyra poäng under serievinnaren IF Brommapojkarna.

– Det är klart det känns bittert, vi kom tvåa förra året också. Vi är absolut nöjda med fotbollen vi har presterat den här säsongen, men vi är ju alla vinnarskallar, ingen vill komma tvåa, säger Edina Begovic, forward och lagets måldrottning.

Vad var det som gjorde att ni inte nådde hela vägen?

– Vi tappade poäng mot lite sämre lag, det är de poängen som känns mest så här i slutändan. Det var matcher som vi verkligen hade behövt vinna.

Nu blev det istället Brommapojkarna som knep kvalplatsen och sen tog sig vidare till Elitettan.

– Det är bara att gratulera, det blir skönt att slippa dem nästa år, säger Edina Begovic och skrattar.

Till våren börjar laget jakten på en kvalplats till Elitettan igen. Men nu är det svenska futsalserien RFL som väntar för Sätra SK. I söndags spelade de sin första match i Sätrahallen.

– Futsal är något vi har kommit långt i. Vi har två spelare som är landslagsaktuella och många som har potential för att spela i futsallandslaget, så det är bara att komma och kolla och stötta oss, säger Edina Begovic.

Foto: Sara Ullberg

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.