Goda grannar. Alexandra Guirguis och Janina Ejenstam på Liljeholmskajen har fixat tipspromenad längs vattnet. Foto: Privat

De botar tristessen i coronatider - med tipspromenad

Alexandra Guirguis tröttnade på isoleringen. Nu utmanar hon sina grannar på kajen med en tipspromenad. “Vi behöver alla känna en gemenskap just nu” säger hon.

  • Publicerad 14:59, 25 mar 2020

Precis som många andra stockholmare jobbar Alexandra Guirguis just nu i sin lägenhet på Liljeholmskajen. Och liksom många andra småbarnsföräldrar brottas hon med att roa sitt barn på hemmaplan. Uttråkad framför datorn fick hon en idé – en tipspromenad där man tävlar mot sina grannar.

– Jag ville göra något för området för att få folk att känna samhörighet även om vi inte kan umgås som vi brukar just nu. Jag vill inte att folk ska känna sig ensamma trots att vi är isolerade, säger Alexandra Guirguis.

I tisdags kväll satte hon och hennes granne Janina Ejenstam upp tolv lappar med frågor längs med vattnet. Fram till söndag eftermiddag kan alla som vill vara med och tävla.

Fem vinnare bjuds på fika

– Det är inte ett DN-quiz utan min målgrupp är den uttråkade familjen. Det är jobbigt att behöva stänga in barn. Tipspromenad är ett sätt att göra något tillsammans även om vi går den vid olika tidpunkter, säger Alexandra Guirguis.

Förutom hejarrop och jubel i den lokala Facebookgruppen Allt om Liljeholmskajen har Alexandra också fått support från det lokala fiket Brot, som kommer att bjuda tipspromenadens fem vinnare på fika. Vill man levereras godsakerna hem till dörren.

– Det är så himla generöst i dessa tuffa tider när det egentligen är vi som borde stötta dem, säger hon.

Vill du vara med och tävla?

Tolv frågor är uppsatta mellan Bankomat och Brödernas längs med kajen.
Ta med dig papper och penna ut. Skriv ner svaren. Fotografera lappen och skicka fotot till Alexandra Guirguis som ett meddelande på Facebook.

Om du vill, ta även en selfie, och skicka med. Det är dock inget krav utan det räcker med ett lagnamn.

Vinnarna utses på söndag klockan 18 och presenteras i den lokala facebookgruppen Allt om Liljeholmskajen.