Tretton företag har gått ihop för att dela ut valborgskassar till boende på Stockholms sjukhem Foto: Prat PR/Sacharias Källdén

De delar ut valborgs-kassar till sjukhem för äldre

Tretton olika företag gör gemensam sak för de boende på Stockholms sjukhem.

  • Publicerad 16:09, 29 apr 2020

Det är Prat PR som tillsammans med andra företag går samman för att möjliggöra lite valborgsfirande på Stockholms sjukhem i coronakrisen. Aktörerna ska tillsammans fylla 100 kassar med mat, dryck, fika, snacks, tidningar och hygienprodukter som de hoppas kan bidra till att "sprida glädje bland äldre när alla besök har ställts in".

– Vi drog igång initiativet eftersom det är viktigt att de äldre också får glädjas och fira lite även i dessa tider. Ganska snabbt insåg vi också att det hittills inte gjorts mycket för dem och responsen från personalen på det äldreboende vi kontaktade var därför otroligt positiv, säger Gabriella Finnborg, vd och grundare, Prat PR i ett uttalande.

På Stockholms sjukhem tackar man för initiativet.

– Vi är väldigt tacksamma för all uppmärksamhet de som bor hos oss får som kan göra deras vardag lite lättare i dessa svåra tider. Det är otroligt fint att de här företagen skänker de äldre en tanke inför valborg då många skulle ha firat med nära och kära, säger Therese Lindberg, verksamhetschef vård och omsorg på Stockholms Sjukhem.