Fynda. Vad finns gömt på Slagstabadets botten? Foto: Mysak Blomqvist/Mostphotos

De dyker efter Slagstas glömda skatter i helgen

Vad av Botkyrkas historia kan man hitta på Mälarens sjöbotten? Det vill Sjöhistoriska museets marinarkeologer som kommer till Slagstabadet för att bokstavligt talat djupdyka i saken på lördag.

  • Publicerad 09:15, 12 sep 2018

Dyket händer 15 september mellan 13 och 16.30. Sjöhistoriskas museifartyg, Bernhard Ingelsson, kommer också lägga till vid badet.

– Det blir en dag för historieintresserade och alla som är nyfikna på vad som döljer sig under ytan. Förutom möjligheter att följa marinarkeologernas arbete och upptäckter på nära håll så blir det guidade turer på land och en massa olika familjeaktiviteter, säger Anna Arnberg, samordnande arkeolog på Statens maritima museer som Sjöhistoriska ingår i, i ett pressmeddelande.

Enligt museet kan det finnas vrak på sjöbotten och de hoppas hitta rester från ett gammalt tegelbruk som låg i Slagsta på 1600-talet. 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.