Redaktörerna. Ingrid W Severin och Robin Lapidus bor i Ekensberg och hoppas att arbetet med de lokala böckerna bidrar till en ökad sammanhållning i området. Foto: Privat

De efterlyser era berättelser om Ekensberg

De gör intervjuer på närbussen, hälsar på hos grannar och efterlyser historier i sociala medier. Arbetet med en andra bok om livet i Ekensberg är igång.

  • Publicerad 09:29, 9 sep 2019

Den första boken med berättelser från Ekensbergs udde kom för drygt ett år sen och blev en lokal succé. Boken, som trycktes i tusen exemplar, är nästan slutsåld. Nu jobbar Ingrid W Severin och Robin Lapidus med en uppföljare.

Den här gången är det berättelser från kvarteren mellan Ekensbergs varv och Essingeleden som är i fokus.

– Första boken gick hemskt bra och vi fick propåer om att fortsätta. Det är inte så att folk står i kö med sina berättelser men när vi når fram till folk så berättar de gärna och engagerat, säger Robin Lapidus.

Jagar lokala historier

Några första Ekensbergsbor har redan delat med sig om hur livet var förr vid Fregattvägen och Ekensbergsvägen, kvarter som byggdes efter kriget för att ge plats åt barnfamiljer. Men Robin Lapdius hoppas också på mer nutida historier, till exempel från nybyggda glassiga Gröndals strand.

Rekordmånga åkte pendelbåt i sommar

Den som vill kan själv skriva ner sitt bidrag men bokredaktörerna söker också upp Ekensbergsbor som kan sitta inne på spännande historier.

– Vi har till exempel för första gången åkt buss 907, servicelinjen här, och träffat en del människor. Några ska intervjua sina grannar. Vi är en handfull aktiva som skriver, säger Robin Lapdius.

Boken ska vara klar till nästa jul.

Efterlyser lokala historier

Vill du bidra med en Ekensbergsberättelse?

Har du foton från områden som fler kan vara nyfikna på?

Gå in på Facebook på sidan “Ekensbergsberättelser” eller mejla: ekensbergsstory@gmail.com