Initiativ. Johan Holmström ville få med alla kommuner i södra Roslagen samt skärgårdsöarna. Foto: Privat

De erbjuder inköpshjälp för personer i coronakarantän

Runtom i landet startades Facebookgrupper för hjälp i coronatider – men Norrort och Roslagen saknades, tyckte Johan Holmström från Åkersberga. Nu har han startat en grupp för boende i Danderyd, Täby och Vallentuna.

  • Publicerad 15:10, 16 mar 2020

Den stora Sverigegruppen är uppe i 12 000 medlemmar, då tänkte jag att vi måste starta smågrupper.

Sitter du i karantän och börjar få slut på mat? Det finns hjälp att få. I veckan har en rad Facebookgrupper startats för att folk ska kunna hjälpa sina grannar att göra nödvändiga inköp. Åkersbergabon Johan Holmström bestämde sig snart att det behövdes en grupp specifikt för Roslagen. 

– Den stora Sverigegruppen är uppe i 12 000 medlemmar, då tänkte jag att vi måste starta smågrupper. Bara Åkersberga är för litet, jag ville starta för hela Roslagen och skärgården, säger han. 

Täcker från Danderyd och norrut

Facebookgruppen “Corona-Hjälp till med inköp till riskgrupper, Danderyd - Norrtälje” täcker både Danderyd, Täby, Vallentuna, Norrtälje och Åkersberga kommun. Alla som kan hjälpa riskgrupper och isolerade med köp och leverans av mat-, apoteksvaror och andra nödvändigheter ombes nu att annonsera sina tjänster här. 

– Tack och lov har vi inte haft någon som behöver hjälp än, men vi ska be alla kontakta sina lokala affärer för att i sin tur be dem dela på sina Facebooksidor, säger Johan Holmström. 

Hundratals medlemmar

Han driver redan ett flertal Facebookgrupper så det låg nära till hands att starta den här när han insåg att behovet fanns. Gruppen startades i lördags och är i nuläget uppe i cirka 450 medlemmar, med stadigt ökande medlemstal. 

– Det är ett så stort område, så bara vi kan nå ut ordentligt till folk så tror jag att gruppen kommer fortsätta att växa. Jag önskar att vi inte hade behövt gruppen, men det är väldigt skönt att se den stora uppslutningen, säger Johan Holmström.

Läckraste bönan från Brottby

Nyheter Här har den odlats i generationer Bönan Brottby har fått erkännande som bevarandesort. Det betyder att den anses vara av stort kulturhistoriskt värde med lokala smaker. Nu öppnas dörren för den kommersiella marknaden.fredag 27/3 17:12

Peter, 16, mördades – så vill de närstående hedra hans minne

Nyheter ”Jag kan beskriva honom med ett ord – snäll.” Mordet på 16-åriga Peter Plax skakade hela Sverige. Nu vill Peters familj och vänner hedra sonen, klasskompisen, pianisten och basketkillen så att människor kan minnas allt det han var i stället för...fredag 27/3 16:34
Stockholm Direkt